na Uskrs kiša i hladnije, mogućnost snijega u najvišem gorju

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 10.04.2017.
  • na Uskrs kiša i hladnije, mogućnost snijega u najvišem gorju

Apsurdna meteorološka situacija znala se događati u prošlosti, a čini se da će se dogoditi i ovog tjedna. Stvorio se trend toplog Božića i hladnog Uskrsa, a prognostičke karte sugeriraju da bi na sam Uskrs na Platku mogao pasti čak i snijeg!

Najtopliji dan u prošlom tjednu bio je ponedjeljak, a zatim je do subote temperatura padala da bi u subotu i nedjelju ponovno porasla, a uz sunčano vijeme isto se očekuje i u ponedjeljak.

Za utorak će se atmosfera destabilizirati, jer će sa sjeverozapada stići nešto vlažniji i nestabilniji zrak. To ne znači svugdje mogućnost kiše, ali će definitivno oblaka biti više. Navečer će na Kvarneru prolazno ojačati bura, u gorju sjeveroistočnjak.

Srijeda će biti djelomice sunčana uz mogućnost promjenjive naoblake, a vjetar će biti slab do umjeren sjevernih smjerova. Zbog toga će i temperature biti nešto niže.

U četvrtak i petak nastavit će se promjenjivo oblačno (u petak prolazno jača bura), a u subotu bi trebalo doći do jačeg pogoršanja vremena zbog spuštanja doline s hladnom frontom sa sjevera s kojom će temperatura posebno u nedjelju zamjetnije pasti, a u najvišem gorju može pasti i snijeg, i to ne samo pasti već formirati i snježni pokrivač.
Lokalno će za vikend, ostvare li se prognostičke karte, biti i obilnije kiše, a uz jaku buru koja se prikazuje i koja će pojačati osjet hladnoće, ugođaj će više biti zimski nego proljetni.

Napomena: U tekstu su iznijeti izgledi vremena temeljeni na aktualnim prognostičkim kartama i više se neće mijenjati unutar ovog teksta. Bude li potrebe, bit će iznijeto novo viđenje nadolazećeg vikenda.

Prenosi :http://rijeka.meteoadriatic.net 

Pročitajte slijedeće