U akciju uključila se riječka udruga ... I djeci s ljubavlju

Gorski kotar napokon dobio stalnoga logopeda. Njegov ured bit će u Delnicama, dok po potrebi će putovati i u ostale gradove ali i općine.

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 10.02.2017.
  • U akciju  uključila se  riječka udruga ... I djeci s ljubavlju

Tijekom protekle dvije godine logoped je u Gorski kotar dolazio tek jednom tjedno, podsjeća pročelnica Upravnoga odjela za socijalnu politiku i mlade Primorsko-goranske županije Dragica Marač. Vrlo brzo uvidjelo se da su potrebe puno veće od onoga što logoped može pružiti jedan dan u tjednu. "Zato je postignut dogovor da se osiguraju sredstva za jedno radno mjesto, što je, smatram, i vrijedan doprinos zapošljavanju", kaže Marač.

Cijenu zapošljavanja logopeda su s po 50 posto spremni plaćati Primorsko-goranska županija s jedne te goranski gradovi i općine s druge strane. Tiskanjem i prodajom prigodnoga kalendara s etno-motivima Gorskoga kotara u akciju se, podsjeća pročelnica Dragica Marač, uspješno uključila riječka humanitarna udruga I djeci s ljubavlju. Tim aktivnostima prikupljeno je dovoljno novca da se opremi kabinet za provedbu logopedske terapije.

Kupit će se i mobilna oprema za logopeda, a onda i vozilo, kako bi mogao odlaziti u udaljena mjesta pružati usluge. Logoped je u Gorskome kotaru nužan: roditelji pri odlasku u Zagreb, Rijeku i druge veće centre zbog prijevoza imaju velike probleme, ta putovanja zahtijevaju podosta vremena i novca, kaže zamjenica gradonačelnika Delnica Katarina Mihelčić. Stalni logoped, smatra, bit će zalog za budućnost Gorskoga kotara.

Pročitajte slijedeće