Pula je drugi grad koji se priključio nacionalnom projektu " Želimo vježbati vid "

Pozivamo sve građane Istarske županije da se odazovu i podrže nacionalni projekt "Želimo vježbati vid" te da podrže u zajedničkom cilju .

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 29.09.2018.
  • Pula je drugi   grad koji  se  priključio nacionalnom projektu " Želimo vježbati vid  "

Udruga ..i djeci s ljubavlju“ iz Rijeke u sklopu nositelja i inicijatora nacionalnog projekta"ŽELIMO VJEŽBATI VID " 19. rujna 2018. povodom dolaska u Pulu organizirala je fotografiranje za humanitarni kalendar  za 2019  godinu .
Članovi udruge slijepih Istarske županije priključili su se članovima biciklističkog kluba "Tandem" gdje su se fotografirali ispred Pulske Arene.
Pula je drugi grad u nizu gradova koji su se uključili sa sportskim skupinama za projekt.

Nacionalni projekt "Želimovježbati vid" je pod Pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku .
Podršku je dalo Ministarstvo zdravstva , KBC Rijeka,PGŽ ,Grad Rijeka, NZZJZ Rijeka,HGK


Širenjem i djelovanje diljem Hrvatske sukladno zacrtanim ciljevima projekta, proširili smo svoju aktivnost nacionalnog projekta "Želimo vježbati vid" na Istarsku županiju za koju je nadležni Predsjednik udruge slijepih Istarske županije g. Zlatko Kuftić


U daljnjem djelovanju u želji za postizanjem ciljeva i senzibilizacijom javnosti uključit ćemo osobeiz javnog i društvenog života(sportaši, glazbenici...)
Udruga „i djeci s ljubavlju“ nastavlja sa projektom kojeg je pokrenula u Rijeci 2017. godine – "Želimo vježbati vid". Cilj projekta je podizanje svijesti, edukacija građana, senzibilizacija društva i javnosti o važnosti vida, problemima sa kojima se susreću roditelji djece s poteškoćama vida, kao i sama djeca te problematici slabovidne djece.
U RH prema podacima HZZJZ 2017.registrirano 17.979 osoba čiji je uzrok invaliditeta sljepoća i znatna slabovidnost. U HR se prati broj osoba oštećenje vida, ali samo kod onih kod kojih postoji invaliditet temeljem tog oštećenja.

Kontakt za medijske istupe u Puli
g. Zlatko Kuftić
Kontakt:091 507 7999
E-mail:ured@usiz-pula.hr

 

S poštovanjem , Livia Mjeda
Predsjednica Udruge   2 I ... djeci s ljubavlju  "  iz Rijeka

Kontakt: 091 526 0434/097 704 2099
E-mail:idjecisljubavlju@gmail.com ili zelimovjezbativid@gmail.com

 

Pročitajte slijedeće