Dostižan uspjeh hrvatskih studenata volontera u Španjolskoj !

Čestitke od cijele redakcije "Otvoreni Portal "

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 21.03.2018.
  • Dostižan uspjeh hrvatskih studenata volontera u Španjolskoj !

Kaže se kako je studentsko doba uvijek najljepše, ali iskorištavamo li ga dovoljno? Radimo li na sebi kako bi otkrili svoje interese te se razvili u poslovnog čovjeka te uputili spremni na tržište rada? Erasmus studentska mreža Hrvatska dokazuje upravo to, dokazuje kako vrijedni, marljivi i motivirani članovi iz malene države na Jadranu mogu postići mnogo u Europskim okvirima.

Svi smo mi jako različiti, ali odlučili smo se fokusirati na ono što nas ujedinjuje. Ovaj osjećaj jedinstva je ono što želimo društvu u cijelosti i to je misija ESN-a.” - rekao je u uvodnom govoru Joao Pinto (predsjednik ESN-a International).

Kao prava slika Erasmus generacije, Godišnja generalna skupština (AGM) je najveća studentska konferencija u Europi ima fokus na mobilnost mladih. 1000 studenata koji predstavljaju više od 500 podružnica i sveučilišta iz 40 zemalja okupilo se od 15. do 18 ožujka u Španjolskoj među kojima je bila i delegacija ESN Hrvatska koju je 
predstavljalo 16 delegata iz 6 podružnica u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Osijeku i Dubrovniku.

Odlučivalo se o novom internacionalnom odboru, redizajnu logotipa, financijskom planu, dok su se te su partneri ESN-a poput Ryanaira, Dr. Walter, Hostelling International i Uniplaces održali prezentacije o zajedničkoj suradnji. Ali, dio programa gdje svaka zemlja ima priliku da zasja je gala večer tokom koje su se dodjeljivali STARawards tj. nagrade najzaslužnijima u mreži u različitim kategorijama gdje je ESN Hrvatska osvojila čak 4 nagrade!

 1. mjesto inclusionSTAR  - najbolja društveno uključivu aktivnost - ESN Rijeka  - Human Library
 1. Mjesto SeCoSTAR  - najbolja suradnja s drugom podružnicom - ESN Zagreb i ESN Split
 3. Mjesto careerSTAR  - aktivnosti koje potiču, educiraju i pripremaju mlade za tržište rada - ESN Zagreb i ESN Split  - Employ Your Skills
 3. mjesto educationSTAR  - prepoznavnjae te priznavanje volonterstva)- ESN Hrvatska

Hrvatski volonteri i studenti imaju potencijala za velike stvari te mogu parirati studentima iz puno većih država. Volontiranje svakako nije lako, ali trud se dugoročno svakako isplati. Bivši volonter ESN-a Hrvatska su spremno i samopouzdano krenuli na tržište rada gdje i dan danas čine velike stvari, a sve to je počelo sa samo jednom idejom - Studenti pomažu studentima. Bravo! Izuzetno smo ponosni velikim uspjesima naših studenata u svijetu. Ovakvim primjerima nada kako ispred nas ipak stoji nešto svijetlija budućnost - zasigurno neće tako lako klonuti .

Pročitajte slijedeće