Dodijeljene nagrade za najbolje volontere i organizatore volontiranja

Povodom Međunarodnog dana volontera, Udruga za razvoj civilnog društva Smart, u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom, dodijelila je nagradu „Volonteri godine“

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 06.12.2017.
  • Dodijeljene nagrade za najbolje volontere i organizatore volontiranja

Nagrade su uručili zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović i zamjenica primorsko-goranskog župana gospođa Marina Medarić. Nagrade Grada Rijeke i SMART-a primili su Marinka Kuna iz Centra za kulturu dijaloga, Matea Marchini iz Udruge za razvoj kulture mladih „Kulturni front“ i Damir Medved iz udruga „Bez granica“ i „Dren“. Nagrađeni za Primorsko – goransku županiju su Davorka Vidić, Udruga za promicanje dobobiti djece Portić, Tina Đorđević, Gradska knjižnica Rijeka i Ana Žigo, Udruga za djecu i mlade Kocka.

„Čvrsto vjerujemo da je trud volontera nagraditi, naime upravo ti pojedinci ulažu u razvoj naše zajednice i svojim nesebičnim djelima mijenjaju svijet na bolje,“ ističu u Udruzi Smart.

Osim pojedinaca i pojedinki, Udruga Smart nagradila je i organizacije koje uključuju volontere, nagradom za dobro osmišljene volonterske programe i kvalitetan rad s volonterima – “Organizator volontiranja 2017.” Ovom nagradom vrednuje se organizacija koje ulažu svoje resurse ako bi pojedincima omogućile zanimljive i poticajne volonterske programe.

Nagrada za najbolje organizatore volontiranja uručena je Udruzi za terapiju i aktivnosti pomoću konja „Pegaz“, Centru tehničke kulture Rijeka i Odjelu za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Rijeci.  Dodijeljene su i pohvale Volonterskog centra Udruge SMART, uručene Elizabeti Ribarić iz Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka, Adamu Mileru iz Udruge Ri Rock, Andreju Škedelu i Svetlani Pauletić iz Doma za odrasle osobe Turnić te organizacijama Sportskom savezu osoba s invaliditetom grada Rijeke, Srednjoj školi A. Haračića Mali Lošinj, P.O. Cres, Udruzi Ri Rock i Gradskoj knjižnici Rijeka.

Osim dodjele  nagrada, Međunarodni dan volontera obilježit će se i izložbom na kojoj će se predstaviti dosadašnji dobitnici i dobitnice nagrade te pokušati približiti bogat i raznolik svijet volonterstva te različite oblike u kojima se ono manifestira. Izložba “Volonteri godine“ će se moći razgledati od 7. do 13. prosinca, u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, svakim danom, od 10 do 13 i od 17 do 20 sati (ako HKD nije otvoren, u atrij se može ući kroz Galeriju Kortil).

Pročitajte slijedeće