Rivijera od Crikvenice do Novog Vinodolskog nevjerojatan je dio obale

Foto : Otvoreni portal

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 12.03.2017.
  • Rivijera od Crikvenice do Novog Vinodolskog nevjerojatan je dio obale

Duge šetnje, prekrasni vidikovci, obala od koje zastaje dah te zdravstveni tretmani. Rivijera od Crikvenice do Novog Vinodolskog nevjerojatan je dio obale koji nudi sve to te priliku da naučite malo više o prirodnim i povijesnim vrijednostima koji su dio tradicije ovog kraja. Crikvenica i Novi Vinodolski dva su središnja mjesta kojima gravitiraju sva ostala manja naselja na tom dijelu Kvarnera.

Cijeli dio rivijere nudi dugogodišnju tradiciju turizma koja postoji već preko 2. stoljeća i to od vremena kada su na tom prostoru postojale samo vile pod vlasništvom moćnih aristokratskih obitelji kojima je taj dio obale posebno prirastao srcu.

Naglasak cjelokupne turističke ponude je na nevjerojatnim prirodnim atrakcijama obližnjeg Gorskog kotara te lokacija uz samu obalu i bogate zdravstvene ponude. Pored Crikvenice tu su i manja mjesta poput Jadranova, Selca i Dramlja. Svaki od njih ima svoju ponudu koja je obilna i zanimljiva. Osim toga imaju i toplinu koju pružaju sva manja mjesta.

Novi Vinodolski kao i Crikvenica ima dugu povijest, a dobro je znati kako je upravo ovdje nastao Vinodolski zakonik, najstariji hrvatski pravni dokument. Vinodolska općina obuhvaća Tribalj, Drivenik, Grižane i Drvenik.

Novi Vinodolski je poznat i po biciklističkim stazama. Tako se od Novog Vinodolskog asfaltnom cestom možete voziti do Bribira i Grižana. Od Grižana se spuštate prema Triblju i Driveniku, a od Drivenika skrećete lijevo prema Selcu.

Plava staza privlači sve više ljubitelje aktivnijeg odmora. Zelena ili sportska staza malo je zahtjevnija, a sve detaljne informacije možete dobiti u nadležnom uredu općine. Nakon sportskih aktivnosti opustite se na jednoj od plaža.

Birajte između šljunčanih i kamenitih plaža Crikvenice i Novog Vinodolskog. Skoro svaka od tih plaža nudi odličnu opremljenost svim potrebnim rekvizitima, a ako poželite malo mira i tišine, odlučite se za jednu od usamljenih uvala. Iskoristite blizinu svih tih mjesta i uživajte u svom raznovrsnom odmoru.

Pročitajte slijedeće

"Kvarnerski dani turizma"

"Kvarnerski dani turizma"

Dok ove godine na Rivijeru Crikvenicu otišlo njih čak šest pa se s pravom može reći da je ona apsolutni pobjednik "Kvarnerskih dana turizma