Prva godina FlixBusa u Primorju: Rijeka, Opatija i Crikvenica sve frekventnije povezane s Europom

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 09.08.2017.
  • Prva godina FlixBusa u Primorju: Rijeka, Opatija i Crikvenica sve frekventnije povezane s Europom

  U prvih 365 dana FlixBusa u Hrvatskoj Rijeka, Crikvenica i Opatija sve su frekventnije povezane s gradovima diljem Europe, ali i novim destinacijama u Hrvatskoj. FlixBus, ujedinivši više od 100 destinacija diljem Hrvatske nastavlja širenje svoje zelene mreže na regiju pa su tako Rijeka, Crikvenica i Opatija povezane svakodnevno sa Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Slovačkom i Italijom odnosno s gradovima kao što su Ljubljana,Trst, Padova, Venecija, München, Beč, Udine, Bratislava, Siofok i Budimpešta.Kao dio zelene mreže samo Rijeka je svakodnevno povezana s gotovo 200 europskih destinacija. Tako primjerice svakodnevnim linijama iz Rijeke može se putovati do obližnjih gradova kao što su Pula i Opatija, prema Dalmaciji do Zadra, Šibenika, Splita i Biograda ili pak do Gospića, Delnica i  Zagreba. “Treba naglasiti i svakodnevne noćne linije prema Münchenu što se u turističkoj sezoni pokazalo kao pun pogodak dok iz Crikvenice vozi direktna linija prema Italiji. Cilj je povezati što više gradova i manjih mjesta te omogućiti ugodna i jednostavna putovanja do najatraktivnijih europskih destinacija.” – izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South.

Sve linije uključujući i frekvenciju polazaka te trenutne cijene mogu se provjeriti na www.FlixBus.hr ˝Trenutno najviše putnika pristiže iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke i Češke. Putnici iz ovih europskih zemalja odavno su navikli na zelene autobuse, tako da smo razvojem novih i frekventnijih veza, otvorili još više mogućnosti za dolazak u Hrvatsku. ˝ - dodala je Petra.

 Naglasak na širenju zelene mreže na regiju te povezivanje manjih mjestaUlaskom u zelenu mrežu što direktnim linijama što interkonekcijama putnicima iz Hrvatske dostupno je 1200 destinacija u 25 europskih zemalja. Do sada je FlixBusom putovalo 60 milijuna zadovoljnih putnika a već godinu dana i Hrvatska je dio velike zelene obitelji s više od 400.000 preveženih putnika.

„FlixBus nastavlja širenjem mreže diljem Hrvatske, ali i regijom te uz nedavan ulazak na tržište BIH i Srbije  plan je proširiti zelenu mrežu te povezati i manja mjesta kako bi se omogućio svim putnicima jednostavniji pristup putovanju i lakše povezivanje s Europskim destinacijama. Isto tako, zadovoljstvo putnika nam je na prvom mjestu te konstantno stremimo poboljšanju naših usluga uvođenjem novih tehnologija i inovacija.“ – istaknuo je  Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za CEE regiju.

Pročitajte slijedeće