TalkTrac malen praktičan komunikator koji se može nositi poput ručnoga sata

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 04.04.2017.
  • TalkTrac  malen  praktičan komunikator koji se može nositi poput ručnoga sata

TalkTrac je malen i praktičan komunikator koji se može nositi poput ručnoga sata. Idealan je za djecu i odrasle s poremećajima autističnoga spektra kao pomoć u komunikaciji u društvu, s obitelji i prijateljima, te za snimanje popisa stvari koje treba zapamtiti, obaviti i slično.  TalkTrac ima izvrsnu kvalitetu zvuka, a glasnoća se može podesiti na dvije razine. Izdržljiv je i kompaktan, a što je najvažnije, lako ga je svuda sa sobom nositi.

Tako TalkTrac na prednjoj strani ima četiri polja u koja se umeću izmjenjivi predlošci na koje se može napisati tekst ili staviti slike koje opisuju poruku koju polje sadrži. Polja su veličine 1.3 x 1.8 cm. Pritiskom na njih lako je preslušati ili snimiti poruke. U paketu ćete dobiti i prazne predloške.

Dok TalkTrac se može pohraniti osam poruka, a ima dvije razine. Na svakoj razini mogu se snimiti četiri poruke. Ukupno vrijeme snimanja je 80 sekundi. Da biste snimili poruku, pritisnite i otpustite gumb na bočnoj strani uređaja. Dok titra crveno svjetlo za snimanje, pritisnite i zadržite polje na koje želite snimiti poruku i izgovorite je. Kada ponovno pritisnete i otpustite gumb za snimanje, ono je isključeno. Da biste poslušali snimljenu poruku, jednostavno pritisnite i otpustite polje na kojem se ona nalazi.

Ipak to nije  sve Komunikator TalkTrac ima punjivu bateriju. Preporučamo da je punite svake večeri kako bi uređaj uvijek bio spreman za upotrebu. Težina uređaja s baterijom je 59,5 g.Uz TalkTrac možete naručiti i dodatni remen, a on se može zamijeniti i standardnim remenima koji se stavljaju oko ruke.