Nikonov fotoaparat na aukciji

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 05.12.2016.
  • Nikonov fotoaparat na aukciji

Svi koji se bave fotografijom, neovisno od toga jesu veliki profesionalci ili pak pasionirani entuzijasti, znaju kako ta priča vrlo lako postaje "vrlo skup sport". Ali ako pak poželite samo za sebe osigurati dio fotografske opreme , sve se podiže na novi nivo, na kojem se mogu "igrati" samo odabrani -

 

Tako u Austriji aukcijska kuća "WestLicht Photographica" organizirala prodaju najstarijeg Nikonovog fotoaparata. Potvrđeno je kako se radi o fotoaparatu iz davne 1948. godine, trećem koji je Nikon u to vrijeme složio i plasirao na tržište. Inicijalno je predstavljen pod imenom Nikon, ali je s vremenom preimenovan u Nikon One (slijedile su M i Sa serije), a kao takav je i prodan neimenovanom kupcu. Početna cijena iznosila je čak 95.000 američkih dolara, iako je Nikon One službeno procijenjen na iznos od 190.000 USD. Na kraju je prodan za nevjerojatnih 406.000 američkih dolara čime je najstariji funkcionalni Nikonov fotoaparat završio u privatnoj kolekciji.

 

Nema sumnje da će neimenovani vlasnik s ponosom uživati u Nikon One fotoaparatu, trećem komadu koji je izašao iz majstorske radionice ovog svevremenskog branda.