Komunikatori QuickTalker

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 08.04.2017.
  • Komunikatori QuickTalker

Komunikatori QuickTalker su prijenosni uređaji za generiranje govora. Namijenjeni su korisnicima ograničenih govornih sposobnosti, kako bi im olakšali svakodnevnu komunikaciju s okolinom.Lagani su i praktični, začas spremni za komunikaciju. Ovisno o modelu, na njih se mogu snimiti 23 do 103 različite poruke, te mogu pohraniti od 6 do 20 minuta snimljenog materijala.

Jednostavni za uporabu, te lako prenosivi zbog male težine i integrirane ručke, mogu se koristiti bilo gdje i bilo kada. Pomoću njih učenici mogu brzo i lako započeti komunikaciju, a zbog modernog dizajna i praktičnosti idealni su i za djevojčice i za dječake bilo kojeg uzrasta.Komunikatori se mogu u potpunosti individualizirati i u polja za poruke unijeti vlastite slike ili tekst.

Komunikatori QuickTalker dolaze u 3 različite konfiguracije. Sva tri modela imaju 5 razina snimanja, a s veličinom pojedinog modela raste i ukupno vrijeme snimanja i maksimalan broj poruka.

Najvažniji dio svakog komunikatora Quick Talker su tipke za snimanje i reprodukciju poruka. Broj tipki i broj poruka koje je moguće snimiti varira ovisno o modelu. Svaki model ima i 3 tipke za sržni vokabular, odnosno tipke s osnovnim porukama, na koje se preporučuje snimiti one poruke koje se često koriste u komunikaciji – pozdravi, česta pitanja i slično. Ove tri tipke uvijek ostaju iste, neovisno o odabranoj razini.Više razina snimanja omogućuje da se unaprijed snime različite grupe poruka koje se mogu jednostavno izmjenjivati u različito vrijeme i za različite aktivnosti.