Akciji pod nazivom „Trčim i pomažem“ pridružio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

Prikupljena sredstva namijenjena su Športskom savezu osoba s invaliditetom grada Rijeke

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 05.04.2018.
  • Akciji pod nazivom „Trčim i pomažem“ pridružio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

Humanitarnoj akciji pod nazivom „Trčim i pomažem“ pridružio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je pozvao sve Riječanke i Riječane, ali i sve ljubitelje trčanja, da se pridruže Festivalu sporta i rekreacije i izaberu neku od utrka.

Građani će kupnjom majice, koje se prodaju po cijeni od 40 kuna, donirati 5 kuna u humanitarne svrhe, a humanitarnom je cilju namijenjen i sav prihod od prodaje silikonskih narukvica, koje se prodaju po 10 kuna. Prikupljena sredstva namijenjena su Športskom savezu osoba s invaliditetom grada Rijeke za nabavku specifične sportske opreme za sportaše s invaliditetom Prodajni šator na Korzu otvoren je svakog dana od 10 do 18 sati, sve do posljednjeg dana festivala te će ga u iduća tri tjedna posjetiti brojni riječki sportaši, udruge i klubovi.

Festival sporta i rekreacije „Homo si teć“ započinje 7. travnja utrkom Trsatskim stubama 539 skok, tjedan dana kasnije, u subotu, 14. travnja slijedi Molo longo Trk, a završnica festivala na rasporedu je 22. travnja, kada se centar grada u potpunosti prepušta sportašima i rekreativcima. Trkači mogu birati između čak 7 utrka, koje kreću s Korza jedna za drugom. Pored najveće utrke građana – Homo si teć – već tradicionalno se održavaju utrke najmlađih te osoba s invaliditetom, dok se natjecateljski dio manifestacije sastoji od 3. Riječkog polumaratona, 17. Riječkog polumaratona, utrke štafeta 3×7 i sve popularnije Desetke.

Pročitajte slijedeće