Razgovarali smo s mladim umjetnikom Željkom Milašinovićem

predstavljamo mladu i svestranu osobu, 19 – godišnjaka iz Lipika. Ako niste još čuli za njega, kroz ovaj intervju sažnat ćete tko je on , čime se bavi .

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 21.11.2017.
  • Razgovarali smo s mladim umjetnikom Željkom Milašinovićem

1. Pa za početak, recite nam tko je Željko Milašinović?
Iskreno, kada ovo moram pričati sam za sebe, vrlo je teško, jer sam ja barem mislim jedna pozitivna osoba, puna energije, ukratko prije svega umjetnik. Osoba koja ima jasne želje i ciljeve, te osoba koja želi uspjeti u umjetničkom polju, pokazati našoj zemlji da je uspjeh moguć s radom i trudom koji njegujem iz dana u dan. Pomisao da napustim Hrvatsku sinula mi je par puta na um, ali brzo sam to pokušao zaboraviti, jer ja želim ostati ovdje gdje jesam, te promicati kulturu naše zemlje.


2. Nama je poznato da iza sebe imate već dvije knjige. Roman i zbirku pjesama. Recite nam nešto više o tome.
Točno, iza mene, odnosno iza mog truda i rada stoji nešto meni srcu drago. Zbirka pjesama „Kap na djelićima sunca“, u koju su sabrane pjesme različite tematike. Zbirka broji 40 – ak pjesama, a izdao sam ju s 15 godina, krenuvši u srednju školu. Zatim je nastupila i promocija same zbirke, a onda tri godine pauze jer je u pripremi bio kriminalistički roman, dugo iščekivan koji sam zamijenio ljubavni, te izdao kako sam rekao ljubavni roman „Ljeto koje se pamti“ u kojem se isprepliće ljubavna veza između dvoje teenagera.

3. Zašto ne kriminalistika? Zašto roman ljubavnog žanra?

To me do sada nitko nije pitao. Pa gledajte, dovoljno živimo u zemlji koja je okružena lošom vladavinom političara, krijumčarenjem, ubojstvima. A moja želja je unijeti malo boje u taj crni svijet, te sam pokušao stvoriti nešto lako za čitanje, a opet nešto što će barem djelomično razveseliti ljude. Jer ja kada bih čitao roman nekog mladog umjetnika to bi mi već bio dovoljan razlog za sreću.


4. Osim književnog puta, izdajete i svoju prvu pjesmu!? Od kuda sad želja za glazbom? Možete li o pjesmi reći nešto više?
Ideja da snimim svoju pjesmu sinula je preko noći. Polako je ostvarujem. Jer ja uvijek glazbu vežem s književnošću. Jer danas su većina glazbenika i spisatelji, i obrnuto. Taj put nije lak, snimanje traje jako dugo. Najviše problema imamo kod korekcija nekih stvari, jer ono što se meni sviđa, producentima i aranžerima nije dobro za javnost, pa se tu često znamo ne složiti. Naslov pjesme slovi „Ljubav lažna“, povezan s romanom, lažnom ljubavi. Za sada samo to, kada izađe pjesma saznat ćete više, ne otkrivam previše nikada.

5. Dotakli ste se loše vladavine naših političara, na što ste određeno mislili?
Volim politiku, možda se jednom okušam u političkim vodama, sa mnom se nikada ne zna. Sama Vaša riječ svestran znači da u kojem god umjetničkom ili bilo kojem drugom polju okušam, upravo pokušavam da i u tom polju uspijem. Sami znate kao i većina građana, kakva nam je Vlada, politika, što se događa, neke trenutne situacije, pa ne želim previše u to zadirati.

6. Baviti se umjetnošću je lijepo, dan Vam je sigurno zanimljiv, zanima nas kako počinje Vaš radni dan?
Naravno, ustajanje i odmah mobitel u rukama. Sada, kad nema škole, idem na posao. Osim posla, usput su tu snimanja, intervjui, njihovo dogovaranje, razni sastanci. Kod mene nema ni praznika, ni vikenda, određenog vremena, meni je svaki dan i svaki sat radan, bilo poslovno, bilo u umjetnosti. Dani mi zaista znaju biti naporni, ali i zanimljivi! :D
7. Kakvi su Vaši planovi za budućnost ? planirate li nešto novo u polju umjetnosti?
Planiram nastavak romana, uskoro izlazak pjesme, a za budućnost mogu jedino reći da se najprije želim graditi u umjetnosti, a zatim i u karijeri na poslu. Sadašnjem ili budućem, svejedno. Jer sam osoba koja ima ambicije, želje i mogućnosti napretka, kao i svatko drugi od nas. Pitanje je samo koliko nam je zaista stali do napretka, a vjerujte, meni zaista je.

8. Za kraj imate li još nešto poručiti? Zahvale?
Naravno. Koji god posao obavljali, budite svoji i budite ustrajni! Trud će se isplatiti, naravno, ima boljih i gorih dana, ali sve se na kraju svede na ono dobro, ono pozitivno. Zahvaljujem se najprije svojoj obitelji, prijateljima, poznanicima, Studio Oli i Oliveru Marijanoviću na tisku romana, suradnicima na budućoj pjesmi, Vama kao portalu, svim gradskim vlastima od Lipika do Daruvara i šire, te čitateljima ovoga članka.