Pojačani nadzor prometa na području PP Crikvenice

ovom prilikom pozivamo vozače i druge sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju prometnih pravila i propisa te svojim odgovornim ponašanje pridonesu ukupnoj sigurnosti prometa na cestama

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 05.04.2018.
  • Pojačani nadzor prometa na području  PP Crikvenice

Na području Policijske uprave primorsko-goranske u prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine, zabilježeno je povećanje ukupnog broja prometnih nesreća za 24%, prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama za 18,3% te prometnih nesreća s materijalnom štetom za 27%. U ovim prometnim nesrećama nije bilo smrtno stradalih osoba, dok je broj teško ozlijeđenih povećan za 17,2 %, a lakše ozlijeđenih za 41,7%.

Radi zaustavljanja negativnog trenda, prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti u cestovnom prometu, sutra 6. travnja od 13 do 15 sati na području Policijske postaje Crikvenica prometna policija će provoditi pojačane preventivno - represivne aktivnosti posebno prema vozačima koji:

ne poštuju ograničenja brzine kretanja,
upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola,
ne koriste sigurnosni pojas,
nepropisno koriste mobitel.

Analize pokazuju da navedeni čimbenici pogoduju nastanku prometnih nesreća i stradavanju sudionika. Alkohol je vrlo često„generator“ brzine, a u pravilu ove prometne nesreće dovode do težih stradavanja sudionika u prometu.Nadalje, zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, prilikom prevrtanja vozila osobe ispadaju iz vozila te zadobivaju ozljede od kojih smrtno stradavaju. Također, stradavanju doprinosi i korištenje mobitela tijekom vožnje jer vozači ne mogu istodobno biti jednako koncentrirani na dvije radnje, vožnju i korištenje mobitela.