Mjesni odbori - MODES

Piše: Marko Sladojević | Objavljeno: 27.01.2017.
  • Mjesni odbori - MODES

Na području gradskog predjela Smiljevac službeno je osnovan mjesni odbor Moderne Demokratske Snage u gradu Zadru. Intenzivnim pripremama, jačanjem, širenjem i umrežavanjem podružnica MODES-a na općinskoj, gradskoj i županijskoj razini, pristupilo se ujedno i sustavnom organiziranju i formiranju temeljnih / mjesnih ogranaka stranke na području grada Zadra. U tom pogledu, upravo na području mjesnog odbora Smiljevac u Zadru, MODES je formirao svoj ogranak gdje je za predsjednika jednoglasno izabran dosadašnji koordinator, g. Tomislav Martinović, dok je za njegovog zamjenika izabran g. Antonio Petričević.

Na samoj izbornoj skupštini su stanovnici mjesnog odbora Smiljevac istaknuli glavne komunalne probleme u tom predjelu grada Zadra, poput učestalih prometnih nesreća zbog nepreglednih raskrižja i rizičnog cestovnog prometa, u svrhu zaštite zdravlja i života svih stanovnika tog dijela grada. Osobito to treba imati na umu kada su u pitanju naši najmlađi, djeca i školarci, koji se upravo zbog nedostatka nogostupa moraju kretati rubnim dijelom jedne takve opasne ceste. Upravo gore navedeni problemi, kao i brojni drugi, preko predstavnika Moderne Demokratske Snage (MODES) će se artikulirati na Gradskom vijeću, kao i brojnim drugim nadležnim institucijama.

Pristupanjem sposobnih, mladih i obrazovanih članova u redove M.O. MODES Smiljevac predstavlja zalog budućnosti. Također je znakovito što upravo u tom mjesnom odboru žive doc.dr.sc. Ante Periša, vijećnik grada Zadra, kao i pročelnica Upravnog odjela za zaštitu prirode i razvoj otoka, gospođa prof. Andreja Baraba, kao i brojni drugi istaknuti članovi naše zajednice.   Nakon održanog izbora Moderne Demokratske Snage (MODES) u mjesnom odboru Smiljevac, u neformalnom druženju su dogovorena i najavljena buduća događanja i akcije, koje će biti organizirane pod okriljem Moderne Demokratske Snage (MODES) Zadar i novoosnovanog ogranka na Smiljevcu.

 

Dok  U službenim prostorijama Moderne Demokratske Snage (MODES) također je održana izborna skupština za mjesni odbor MODES Maslina. U sklopu sustavnog organiziranja i formiranja temeljnih / mjesnih ogranaka stranke na području grada Zadra, na izbornoj skupštini za mjesni odbor Maslina jednoglasno je za predsjednika M.O. MODES Maslina izabran i dosadašnji koordinator, g. Zdravko Miočić, dok je za dopredsjednika izabran g. Jure Hromin.  Predstavnici M.O. MODES Maslina žele i znat će zastupati interese svoje zajednice na ovom području. Zalagat ćemo se za pružanje prilike svim ljudima koji žele raditi na stvaranju kvalitetnijeg okruženja u svojim lokalnim zajednicama, kazao je novoizabrani predsjednik M.O. MODES Maslina, g. Zdravko Miočić. Pored toga, glavni prioriteti zasigurno će nam biti širenje članstva, povećanje vidljivosti organizacije u javnosti te rad na educiranju postojećih i novih članova, napomenuo je Zdravko Miočić. Istaknuo je da se samo aktivnim uključivanjem u politiku može nešto promijeniti i učiniti za svoju sredinu.Predstavnici mjesnog odbora M.O. MODES Maslina također su iznijeli sve komunalne probleme, koji se dotiču tog gradskog predjela, počevši od nedostatka kanalizacije pa sve do cestovnog prometa, osobito nezgrapno izgrađenog i nepreglednog raskrižja kod caffe bar “Mrkva” koje će se reorganizirati u rekonstrukciji budućeg raskrižja ulice Benka Benovića i Put Nina. Također se i ovdje obrađivani problemi u našem gradu mogu preko predstavnika Moderne Demokratske Snage (MODES) artikulirati na svim instancama, počevši od Gradskog vijeća, pa sve do brojnih drugih nadležnih institucija, zaključio je novi predsjednik MODES Maslina, g. Zdravko Miočić, pozvavši sve mlade na području mjesnog odbora Maslina da se pridruže MODES-u, te sve druge zainteresirane na suradnju i aktivno uključenje u društveni život i razvoj svojeg kvarta i šire društvene zajednice.

 

Pročitajte slijedeće

Rijeka 2020

Rijeka 2020

Rijeka 2020 https://rijeka2020.eu/projekti/rihub/kalendar-dogadanja/