Antonio Krištofić : pozivam sve drage čitatelje da dođu na koncert 15.12. u Centar Gervais

U petak, 15.prosinca, 2017. godine u centru Gervais u Opatiji s početkom u 20h održati će se veliki božićni koncertni spektakl Antonia Krištofića i Matee Dujmović uz glazbenu pratnju Matea Zmaka i Matea Kirinčića.

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 05.12.2017.
  • Antonio Krištofić : pozivam sve drage čitatelje da dođu na koncert 15.12. u Centar Gervais

Dok ostali mediji pažnje posvećuju svemu i svačemu, a ponajmanje našim dobrim književnicima, pjesnicima, pjevačima…, mi smo odlučili razgovarati upravo s njima. Imenima našeg područja o kojima se treba pisati i čitati više. Zašto? Jer posao koji rade, rade ga dobro! Jedno od tih imena je i mlada snaga domaće glazbene scene Antonio Krištofić.

 Dali vam je ovo prvi koncert u Gervaisu koji je zakazan za 15.12.2017 .

 Ovo je prvi koncert u dvorani Drago Gervais kojeg ću održati s Mateom Dujmović. Jako sam vezan za Opatiju, volim nastupati u Opatiji i "njena" publika me uvijek lijepo dočeka, prihvaća, a ponekad čak i nagradi na festivalima kao sto je MIK. Veselim se sto ćemo održati koncert upravo u ovoj dvorani, izgleda fantastično i glamurozno.

 

Koji su vam planovi za dalje? Koncerti, snimanja? Imam jako puno planova, trenutno se u radijskom eteru vrte pjesme s ovogodišnjeg MIKA, na kojem sam dobio nagradu za najbolju interpretaciju te pjesma s Kastavskog Chansonfesta. Za sljedeću godinu se pripremam za jedan veliki projekt o kojem još uvijek ne smijem ništa previse pričati, ali u svakom slučaju kao i uvijek do sada pokušavam da se penjem sve vise i vise, sirim svoje krugove i svoju publiku. Ozbiljno sam posvećen svojoj "glazbenoj" budućnosti i zbilja se veselim sljedećoj godini.

 

 Kako je došlo do početka glazbene karijere ? Moja glazbena karijera započela vrlo rano, već u 4. razredu osnovne škole započeo sam se natjecati na mnogobrojnim hrvatskim dječjim festivalima, moji vokalni mentori su već tada bili Voljen Grbac i Vivien Galletta, a ubrzo nakon toga uslijedilo je i moje prvo pojavljivanje na Festivalu MIK., u mjuziklu "Novi dan" te na HRT-ovom show-u "Pjevaj moju pjesmu", a cijeli taj svoj početak zaokružio sam prvim samostalnim koncertom kojeg sam održao na ljetnoj pozornici u Opatiji.

 

 Mnogi mladi glazbenici kažu kako, u stvari, nemaju veliku podršku sredine u kojoj žive i manje-više je sve na njima samima. Koje su vaša dosadašnja iskustva s time ?

 Ja sam odlučio da cu se kroz svoju glazbenu karijeru, ma koliko ona dugo trajala, predstavljati iskreno i bez ikakvih laži i muljanja.Zašto? Zato sto hoću biti primjer i pomoć mladim glazbenicima koji će tek doci. Ništa nije bajno kako izgleda u javnosti, igraju se zakulisne igre, a podrške je nažalost malo. Svjedok sam toga da te svi podržavaju dok si jako mlad i dok im ne stvaraš opasnost, onda kada ti isti shvate da si ozbiljan u svojim idejama i da imaš velike ciljeve, po mogućnosti vece od njihovih, tada "dižu ruke" od tebe. Ono sto je najvažnije, publika me uvijek s velikim aplauzom dočekala i dočekuje me i mislim da je to ipak ono najvažnije i najljepše. Ja kao estradni umjetnik i glazbenik ne živim od mišljenja svojih kolega, već od mišljenja publike i to svakom mladom glazbeniku mora biti u glavi kada se krene baviti ovim poslom.

 

Imate li neke druge projekte u planu/ u pripremi? Matea Dujmović i ja održat ćemo još jedan božićni koncert, 25.12. u Kastvu od 14:00. Novu godinu dočekat ćemo na riječkom Terminalu, na klaviru će me pratiti Mateo Žmak.

 

Dali ste čuli za veliki nacionalni projekt udruge I Djeci s Ljubavlju iz Rijeke pod nazivom " Želimo vježbati vid " ? Ćuo sam za udrugu i iskreno se divim svim ljudima, svim volonterima koji odvajaju svoje vrijeme i pomažu. Podržavam sve udruge koje potiču na razvijanje svijesti i koje pomažu. U svojoj mladoj glazbenoj karijeri pjevao sam na jako puno humanitarnih koncerata, bio sam clan mnogih humanitarnih akcija, bas sam nedavno jednu curu s cerebralnom paralizom iznenadio za njen rođendan i došao u njenu udrugu u Rijeci.

 

 Dali ste ikad razmišljali o " Live stream ?
Ja sam ovisnik o Instagramu. Svakodnevno svoje pratitelje obavještavam gdje sam i sto radim, sto pripremam i mislim da je to dio mog posla. Napravio sam s fanovima par puta Live stream putem Instagrama, gdje su me pitali razna pitanja i gdje smo se družili. U svakom slučaju..vrlo zanimljivo

 

 Vaša poruka za Kraj ?

Moja poruka za kraj je da pozivam sve drage čitatelje da dođu na koncert 15.12. u Centar Gervais s početkom u 20:00!

 Vašem portalu želim puno uspjeha i nadam se da ćete me popratiti i u budućim glazbenim projektima. Želim vam svima sretan Božic i još bolju 2018. godinu..da smo živi i zdravi :)