Mjesec borbe protiv raka dojke

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 09.10.2017.
  • Mjesec borbe protiv raka dojke

Besplatni preventivni pregledi povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv raka dojke Selce, 9. listopada 2017. – U cilju ukazivanja na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, u razdoblju od 9. do 31. listopada 2017. godine u Poliklinici Terme Selce obilježit će se Mjesec borbe protiv raka dojke.

U Poliklinici Terme Selce, u suradnji s D. Banićem, dr. med. spec. radiologom, tijekom navedenog razdoblja za prvih 10 prijavljenih žena preventivni ultrazvuk dojki obavljat će se besplatno, a ostalim će prijavljenim ženama ultrazvuk biti dostupan uz popust od 50%. Kao dodatnu pogodnost u navedenom razdoblju omogućit će se i 50 % popusta na usluge aparativne limfne drenaže, za žene operirane od raka dojke, u Poliklinici Terme u Selcu, kao i u Podružnici Terme Rijeka, na adresi S. Krautzeka 66 C.

Rano otkrivanje spašava život

Listopad je mjesec posvećen podizanju svijesti javnosti o raku dojke. Prilika je to da naglasimo važnost ranog otkrivanja i prevencije, ali i da podsjetimo kako je od vitalne važnosti na vrijeme brinuti o vlastitom zdravlju.


Rak dojke je najčešći tumor kod žena i njegovo rano otkrivanje spašava život. Po pojavnosti i smrtnosti rak dojke je već duže vrijeme na prvom mjestu uzroka raka u žena. Godišnje se u Republici Hrvatskoj bilježi više od 2.500 novooboljelih žena. Poliklinika Terme Selce ovom akcijom želi potaknuti svjesnost o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

 

 

Pročitajte slijedeće