AKUPUNKTURA

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 29.12.2016.
  • AKUPUNKTURA

jedna od glavnih medicinskih metoda tradicionalne kineske medicine, stara gotovo 5000 godina. To je terapeutska tehnika kojom se ubadanjem igala u specifične točke na koži pacijenta uspostavlja ravnoteža Qi, vitalne energije koja struji kroz organizam. Drevni kineski liječnici smatrali su da životna energija prolazi kroz tijelo preko četrnaest meridijana. Svjetska zdravstvena organizacija priznala je akupunkturu kao službenu metodu 1978.godine.
Akupunktura se može primijeniti kao jedina terapija, u kombinaciji s drugim načinom liječenja ili kao pomoćna terapija.

Poznato je da je akupunktura izuzetno djelotvorna kod mnogih bolesti, a u našoj Ustanovi se upotrebljava kod bolova koštanog i mišićnog sustava, sportskih povreda, RA, išijasa, gihta, psihosomatskih oboljenja i poremećaja, kao što su primjerice, glavobolja, migrena, neuralgija, alergija, kroničnog umora i sl.
Izvrsni rezultati se ostvaruju u kombiniranim programima mršavljenja i u liječenju ovisnosti o nikotinu.

Pročitajte slijedeće

Život starijih ljudi

Život starijih ljudi

Unapređenjem standarda, novim dostignućima u znanosti, pojačanom brigom o kvaliteti žživota i zdravlja ljudi, doššlo je do produžženja žživotnoga vijeka. Starenje je prirodan biološški proces. Međutim, sklonost preranom starenju ili smrti mžože biti uzrok