Maldivi Top destinacija

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 04.04.2017.
  • Maldivi Top destinacija

Vjerojatno velik broj ljudi uzdahne kada čuje za ovo prekrasno mjesto koje će za većinu nas ostati samo mašta i san, ali to ne znači da se ne treba zaljubiti u ovo čudo prirode koje je dugo bila jedna od najčuvanijih tajni. Naime radi se o otocima s palmama, prekrasnim plažama s kristalno bijelim pijeskom, tirkiznim lagunama te nezaobilaznim koraljnim grebenima koji svaki put iznova fasciniraju svoje posjetitelje.

Maldivi su otočna država u Indijskom oceanu, jugozapadno od Indijskog poluotoka, a sastoje se od 1.200 otoka grupiranih u 26 atola, među kojima je 200 naseljenih dok se ostalih 80 koristi isključivo za turizam te tako pruža sve potrebno za luksuz svih onih koji žele odmor od pet zvjezdica.

Službena je religija Islam, a jezik većine stanovništva Divehi, indoeuropski jezik srodan je singaleškom glavnom jeziku Šri Lanke. Gospodarstvo ove prekrasne lokacije temelji se na turizmu i ribarstvu.

Odlučite li se na dolazak trebali biste znati kako tijekom zimskih mjeseci kada se svi smrzavamo i samo razmišljamo o tome kako se zgrijati, na Maldivima je tijekom zimskih mjeseci stalno sunčano što još više popravlja atmosferu nakon tmurnih i hladnih dana.

Maldivi se isto tako smatraju idealnom lokacijom za sve parove koji žele svoju godišnjicu veze, ili braka proslaviti baš na jednom od najljepših mjesta na svijetu. Naime prema mišljenju svih onih koji su već imali tu čast da posjete Maldive složili su se kako ih se svakako može proglasiti romantičnom lokacijom.

Ne samo što ćete imati potreban mir koji vi i vaš partner tako silno želite nego ćete moći ujedno uživati u brojnim uslugama hotela kao što su podvodne toplice koje se nalaze u jednom od luksuznih odmarališta. Zaista prizor od kojeg zastaje dah.

Ako ste vi i vaša draga ljubitelji malo aktivnijeg odmora i ne želite svoj medeni mjesec provesti uglavnom izležavajući se, Maldivi nude bogatu ponudu što se tiče ronjenja i surfanja.

Kada malo bolje pogledate to je i logično budući da se radi o jedinstvenim prirodnim ljepotama kako na obali tako i ispod mora. Tu se prije svega misli na nevjerojatne koraljne vrtove s bogatim biljnim i životinjskim svijetom.

Pored toga što su prekrasni, Maldivi imaju i svoju tamniju stranu, a odnosi se na cijene svega što je van hotela. Pritom se misli na suvenire i sve ostalo, tako ako se odlučite na kupovinu dobro razmislite koliko je to pametno.

Također treba biti oprezan kada se izlažete suncu i isto tako ako se odlučite na plivanje između otoka, jer ste u opasnosti zbog izuzetno jakih struja, stoga bi bilo najbolje izbjegavati takve egzibicije.

Maldivi su zaista prekrasna lokacija za koju se isplati štedjeti, jer ćete pored prekrasnih plaža o kojima svi sanjaju, doživjeti nevjerojatnu prirodu koju niste mogli ni zamisliti, možda samo u svojim snovima dok ste maštali o moru tirkizne boje s velikim brojem palmi kojima ste okruženi.

Pročitajte slijedeće