U nedjelju, 17. prosinca, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture predstavit će Brickzine

U slučaju lošeg vremena događanje seli u HKD na Sušaku, u istom terminu!

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 16.12.2017.
  • U nedjelju, 17. prosinca, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture predstavit će Brickzine

Riječ je o digitalnom izdanju časopisa koji će svoje prvo tiskano izdanje doživjeti u 2018., kao aktivnost programskog pravca Dječja kuća Europske prijestolnice kulture. Njegov urednički tim čine kreativci iz Gradske knjižnice Rijeka, Art-kina, Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Muzeja moderne i suvremene umjetnost i Vijeća mladih Benčić, uz podršku Rijeke 2020 i vanjskih suradnika.
Brickzine će biti promoviran na Trgu Svete Barbare, tijekom Malog Buvljaka, događanja za djecu (i roditelje) čiji je organizator građanska inicijativa Urbani separe.
U 12 sati će se Malom Buvljaku i promociji Brickzinea pridružiti i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Mali Buvljak prilika je za kupnju i razmjenu starih igračaka te za predblagdansko druženje na otvorenom, sa snažnom ekološkom i socijalnom potkom.
Osim samog Malog Buvljaka, program koji počinje u 10 i završava u 14 sati, uključuje i akciju crtanja božićnih motiva te igrališta “iz snova”, bojanje Brickzine motiva te pisanje pisama “Obi Mrazu” kojem će se povjeriti što u gradu nedostaje za ugodniji dječji život.
Oko podneva nastupit će i klaun, a najavljena je i radionica hula hopa.Što će se čitati i pisati na Brickzineu, provjerite od nedjelje 17.12. na adresi brickzine.rijeka2020.eu

Pročitajte slijedeće