Pretprodaja ulaznica za Vlak u Snjegu potražite kod Foto Revije -Rijeka

Kazališna predstava za djecu, 5+ na rasporedu 20.01.2018 od 17:00 - Centar Gervais, Opatija

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 08.01.2018.
  • Pretprodaja ulaznica za Vlak u Snjegu  potražite kod Foto Revije -Rijeka

Svevremenski roman Mate Lovraka „Vlak u snijegu“ doživjet će svoje prvo scensko uprizorenje ikad u izvedbi Teatra Naranča. 
Kroz dramatizaciju Hrvoja Zalara priču nam pripovijeda Učitelj koji je svjedočio nemilom događaju svog 4.b razreda. Radnja prati hrabre učenike koji se, nakon što učitelju pozli na izletu u Zagreb, moraju sami vratiti vlakom u selo. Uz zajedništvo, slogu i prijateljstvo uspiju ostvariti svoj naum: osloboditi vlak od nanosa snijega i sretno se vratiti u selo. Naravno, u cijeloj avanturi pomoć im pruža i neizostavna pjesma Arsena Dedića koja im daje snage i volje za rad „kad se male ruke slože“.

Teatar Naranča prvo je kazalište u Hrvatskoj koje je na scenu postavilo ovo djelo i na taj način odalo poštovanje klasiku koji je do sada doživio samo filmsku ekranizaciju. Predstava je vesela, razigrana i edukativna sa elementima interakcije koji će mladoj publici približiti i podrobnije objasniti običaje i način života iz nekog drugog vremena. Tako će djeca imati prilike naučiti što je to „zadruga“ ili „nijemo kino“ te kako je to doprinosilo kvaliteti života unatrag sedamdeset godina.

Pročitajte slijedeće