Maketa putničkog broda Abbazia najbolja maketa

Nagrada publike bit će dodijeljena u petak, 19. svibnja, u 13 sati.

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 08.05.2017.
  • Maketa putničkog broda Abbazia najbolja maketa

U Edukacijsko-izložbeno prostoru Centra tehničke kulture Rijeka u nedjelju, 7. svibnja 2017. godine, održano je 22. Državno natjecanje brodomaketara prema nacionalnim pravilima, a danas je u istom prostoru održano svečano otvorenje Hrvatske ocjenske izložbe maketa brodova “Rijeka 2017”, na kojem su natjecateljima dodjeljene diplome i odličja.Ocjenjivačko povjerenstvo, u sastavu Miroslav Fabijanić, Branko Vekarić i Krešimir Šurina, ocjenjivali su 13 maketa svrstanih u tri kategorije – makete jedrenjaka i veslarki (HR-A), makete na motorni pogon (HR-B) te maketu broda u boci (HR-E). Uz zlatnu medalju, Roland Vlahović ponio je kući i srebrnu medalju, i to za maketu putničkog broda Marin Držić. Srebrnu medalju osvojio je i Mladen Mitić, koji se na ovom natjecanju posvetio dubrovačkoj pomorskoj baštini, a na natjecanju je sudjelovao s Dubrovačkom karakom.

Brončane medalje osvojili su Zdravko Šiško, Branimir Šoić, Toni Kursar, Mili Šantić, Edi Šimetić i Željko Fredotović. U ime Grada Rijeke, događaju je nazočio zamjenik gradonačelnika Marko Filipović. Tom je prilikom poručio kako kvaliteta radova na ovom natjecanju i izložbi pokazuje kako hrvatski brodomaketari svojim znanjem i očuvanjem vještine brodomaketarstva spadaju u svjetski vrh, a svojim radovima potiču očuvanje hrvatske pomorske baštine. Na Hrvatskoj ocjenskoj izložbi maketa brodova “Rijeka 2017”, uz radove natjecatelja ovogodišnjeg Državnog natjecanja, izloženi su i radovi osnovnoškolaca koji su sudjelovali u Školi brodomaketarstva Modelarskog instituta Nave Dumins, makete učenika Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju nastale pod mentorstvom profesorice Marije Marač te radovi djece iz riječkih i kastavskih vrtića.

Ulaz na izložbu besplatan je za sve, a izložba će biti otvorena radnim danom od 9 do 20 sati te u subotu, 13. svibnja, od 10 do 15 sati. U nedjelju, 14. svibnja, izložba će biti zatvorena

Pročitajte slijedeće