12. Ljeto na Gradini: Otvorenje ove subote

Tradicionalnim programom “3000 svijeća na Gradini” ove će subote, 8. srpnja, s početkom u 22.15 sati, biti otvorena kulturno-zabavna manifestacija 12. Ljeto na Gradini. Ulaz je slobodan.

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 05.07.2017.
  • 12. Ljeto na Gradini: Otvorenje ove subote

Osvjetljavanje Trsatske gradine svijećama program je koji već četvrtu godinu službeno otvara Ljeto na Gradini, a ove će godine zasjati čak tisuću plamenova više u odnosu na prošlu godinu. Kako organizatori kažu, posjetitelje očekuje jedinstveni i nesvakidašnji doživljaj tri tisuće upaljenih plamenova, postavljenih u suradnji s PC Grupom, i to na cijelom prostoru Trsatske gradine te na prostoru parka ispred samog kaštela. Uz instalacije sa svijećama, 500 visećih plamenova, svijeće na štapovima i ambijentalnu rasvjetu, pripremljen je i glazbeno-scenski program, u kojemu će sudjelovati čak 36 izvođača. Tako će posjetitelji moći uživati u izvedbama nagrađivanog Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan, sastava Rock Baroque koji priprema nastupe na violini i gitari te plesne skupine Ri Dance.

Za posjetitelje će ulaz biti otvoren u 21.30 sati, a programski dio počinje u 22.15 sati.  Organizatori manifestacije Ljeto na Gradini, koja ove godine traje od 8. srpnja do 1. rujna, su Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke, a zainteresirani će moći sudjelovati u 19 programa koje Ljeto na Gradini objedinjuje – 6 tematskih zbivanja, 7 koncerata, 3 predstave te 3 umjetničko-obrazovna programa. Tako će se riječkoj publici predstaviti čak 264 sudionika programa, od konceptualnih umjetnika, glumaca i pjevača do svirača, predavača i zabavljača.

Pročitajte slijedeće