Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u lovu na EuroBasket

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 15.11.2016.
  • Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u lovu na EuroBasket

Uoči posljednja dva kola kvalifikacija za Eurobasket, hrvatska ženska košarkaška reprezentacija još uvijek je u igri za plasman na prvenstvo koje će se iduće godine održati u Češkoj.No, odabranice izbornika Braslava Turića više nažalost nemaju pravo na pogrešan korak. Tako u zadnja dva kola moraju dobiti obje utakmice kako bi dobile vizu za Češku. Prvi derbi zaigrat će u Zagrebu već 19. studenog gdje moraju poraziti Estoniju, zatim 23. studenog u Clermont Ferrandu i lidera skupine Francusku. Ako oba dvije utakmice vrlo uspješno pobjede hrvatske košarkašice bi osigurale tako drugo mjesto u skupini, ali i što je još važnije i poziciju jedne od šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija koje uz devet pobjednika skupina idu na EP.

 

"Francuskinje su na zadnja četiri europska prvenstva osvojile četiri medalje - zlato (2009), dva srebra (2015, 2013) i broncu (2011). U prvom susretu u Slavonskom Brodu slavile 79-70 i vode u skupini s maksimalnih osam bodova. Ništa nije nemoguće. Možemo pobijediti Francusku, ali ne smijemo zaboraviti i na Estonke. Ne smijemo se samo fokusirati na gostovanje u Francuskoj. Prije toga imamo još jednu utakmicu." izjavila je hrvatska košarkašica Jelena Ivezić

 

"Ispred nas je zadnji krug kvalifikacija i dvije ključne utakmice. Ispred nas je teška misija, ali ne i nemoguća. Vjerujem kako možemo dobiti i Estoniju i Francusku." zaključio je konferenciju za domaće medije izbornik Turić.