Zašto je blogovanje postalo toliko popularan posao

Možda vam se blogovanje svidi na prvu loptu, a možda shvatite da to ipak nije posao za vas. Usvojite riječi Agate Kristi „Tajna uspjeha je samo u tome da se pokrenete” i uspjet će te.

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 09.01.2017.
  • Zašto je blogovanje postalo toliko popularan posao

Zašto je blogovanje postalo toliko popularan razlog je jednostavan jer je njegova jednostavnost – blogerski posao podrazumijeva rad od kuće u vrijeme koje vam najviše odgovara, uz minimalne troškove. Ipak prije svega nemojte se bojati neuspjeha, jer niko ne očekuje da vaši postovi budu kao članci iz „Njujork tajmsa”. Ipak, dajte sve od sebe – poštujte pravopis, koristite izvore i ubacujte puno fotografija kako biste privukli fanove , jer će oni to prepoznati i uvijek vam se rado vraćati.


Što više vremena prođe, veće su šanse za vaš uspjeh : Vaš  blog dobio još 1.000 pratilaca, 3.000 lajkova i 1.200 šerova dok ste vi uživali. Mislite da ovo nije moguće?

Evo kako to slikovito izgleda: Recimo da jedan sat pišete blog, objavite ga, a on vam donese 100 pregleda i 10 šerova. Sutra imate još 50 pregleda i pet šerova. Ali tu nije kraj, jer se vaš blog još nije probio na internet-pretraživaču. To znači da će se vidljivost vašeg teksta svakog dana sve više povećavati, u nedogled, a vaš web će imati sve veću posjećenost. Napor koji ste uložili jučer može se za kratko vrijeme vidjeti u hiljadama pregleda već sutradan.


Povezivanje s ljudima širom svijeta : Uz pomoć bloga možete lako steći nove prijatelje i poslovne suradnike. Što više ljudi zna za vas i vaš digitalni svijet, veća je šansa da on zaživi onako kako ste oduvijek i zamišljali svoj cilj .