Održan WINE VIP EVENT BRTONIGLA - Konferenciji vrhunskih vinskih znalaca

Brtonigla i Istra su pokazala da osim vrhunskih vinara imaju i vrhunske ugostitelje koji teže kao podizanju svoje kvalitete usluge i ponude. Vrlo lijep odaziv je dokaz tome i Brtonigla je pokazala da želi biti prepoznatljiva vinska destinacija.

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 18.03.2018.
  • Održan WINE VIP EVENT BRTONIGLA - Konferenciji vrhunskih vinskih znalaca
  • Održan WINE VIP EVENT BRTONIGLA - Konferenciji vrhunskih vinskih znalaca
  • Održan WINE VIP EVENT BRTONIGLA - Konferenciji vrhunskih vinskih znalaca

Agencija Ricerca Mercato nakon Opatije organizirala je 15.i 16.ožujka u Brtonigli u prostorijama budućeg brtoniškog Muzeja Vina i seljačkog stvaralaštva iznimno uspješan i sadržajan događaj pod nazivom Konferencija vrhunskih vinskih znalaca -sommeliera -WINE VIP EVENT u BRTONIGLI. Event je organiziran uz suorganizaciju i veliku potporu Općine Brtonigla i TZO Brtonigla a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Dva dana iznimno kvalitetnog druženja, edukacija, degustacija ..... Konferencija je pobudila vrlo veliki interes i prisustvovalo je više od 280 gostiju u dva dana a imala je za cilj okupiti ugostiteljsko turističku struku (vlasnike restauranta, hotela, Wine barove.... direktore i managere hotela....)  i predavanjem pobuditi svijest o važnosti podizanja i unapređivanja kvalitete ponude i usluge. Goste su birali partneri eventa uz organizatore i suorganizatore i za njih je ulaz bio besplatan ali uz obaveznu unaprijed popunjenu prijavu emailom zbog ograničenog broja gostiju.

Svoja vina, prisutnima su predstavili  brtoniški vinari Cattunar, Novacco, Veralda i Capo u sklopu predavanja uz posebno moderiranje sommeliera Filipa Savića.

Govornici su bili profesionalni vinski znalci-sommelieri a među kojima su bili Mario Meštrović vrhunski znalac sa međunarodnom A.S.I. diplomom, koji ima zlatni certifikat , a ujedno je i ocjenjivač vina za Decanter World Wine Awards s temom Osnove spajanja hrane i vina, Filip Savić trostruki pobjednik Hrvtaske u sommelierstvu s temom Somelier – što je to, koje su njegove kvalitete..., zatim dvostruki sommelierski pobjednik Hrvatske Emil Perdec i njegova supruga Karin Rupena Perdec a pričali su o njihovom životu kao bračnim partnerima -sommelierima i poseban gost koji je došao iz Austrije pobjednik vrlo velikog Austrijskog prvenstva Sommelierstva od 2014-2017, Ambasador Champagne i diplomirani Wine i Sake Sommelier Suwi Zlatic sa izvrsnom temom Prodaja srcem i razumom - Retorika i govor tijela kao tajno oružje u prodaji

Drugog dana imali smo priliku uživati u vrhunskoj i duhovitoj prezetnaciji posebne gošće  slovenske sommelierke najvišeg ranga s diplomom WSET iz Londona, Mira Šemić koja nas je vrlo kvalitetno educirala o spajanju hrane i vina.

U opuštenoj atmosferi na večer druženja su se nastavljala do kasno u noć. No, osim večernje zabave, zabavno je bilo tijekom nagradnih igri, koje su bile prisutne oba dana, te su prisutne razveselile bogatim nagradama od raznih sponzora, među kojima i Porsche Inter Auta Podružnica Pula koja je omogućila vrlo vrijednu nagradu vožnje Porchea, a koji je dovezavši svoja vozila u Brtoniglu priuštio besplatne testne vožnje gostima eventa.O vrlo vrlo pozitivnima dojmovima programom, ponudom i kvalitetom ... vjerujemo da će se još dugooo pričati i čitati a to nam je bio cilj.

Ovo je bila nakon Opatije druga stanica od četiri i nova je već 04.04. u Vodicama i 05.04. u Splitu.

Pročitajte slijedeće