Kako se fokusirati na posao

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 09.07.2017.
  • Kako se fokusirati na posao

Biti u potpunosti usredotočenosti na svoj posao te održati koncentraciju u svakom trenutku obavljanja zadatka ponekad nije lako. Kako bi imali bolju koncentracijukada vam je najteže, ali i najpotrebnije u nastavku donosimo nekoliko savjeta. Vrlo je važno da za početak napravite raspored obavljanja svojih poslova. Pa tako na početku radite one zadatke za koje vam je potrebno više koncentracije i koju su važniji. Na temelju toga slažite raspored obavljanja zadataka. Okruženje u kojem obavljate svoje poslove ima veliki utjecaj na vašu produktivnost, pa bi bilo poželjno da posao obavljate na onom mjestu na kojem ćete imati najveću koncentraciju i na kojem vas ništa ne ometa. Napravite si određene rituale uz koje će vam biti lakše raditi, pa tako uz sebe uvijek imajte kavu ili grickalice, ovisno što vam više odgovara.

Bilo bi poželjno da isključite TV, ali i radio ako su vam u blizini. Takvi uređaji će samo ometati vaš rad, pa ih nije poželjno držati upaljenima za vrijeme obavljanja zadataka. Koliko god volite glazbu, glazba vas može dekoncentrirati pa je ipak isključite dok vam je potrebna 100 posto koncentracija. Mobiteli isto tako ometaju pažnju pa bi ih za vrijeme obavljanja zadataka najbolje bilo ukloniti na neko mjesto gdje ih ne vidite i ne čujete. Važno je i da se zdravo hranite, ali i da se brinete o svome tijelu s vremena na vrijeme, barem kroz par treninga tjedno. Tako će vaše tijelo biti izdržljivije i moći ćete zadatke obavljati bez imalo umora.

Ono što se nikako ne savjetuje je rad po noći jer je osoba najaktivnija kada radi za vrijeme danjeg svijetla. Padanjem mraka naše tijelo dobiva signal da je vrijeme za odmaranje, pa osoba postaje umorna i nije toliko produktivna kao za vrijeme dana.Pokušajte u isto vrijeme odlaziti na spavanje i u isto vrijeme se buditi, kako bi vaše tijelo stvorilo rutinu, a na taj način ćete imati i više energije kroz dan.

Pročitajte slijedeće