Kako da uživate u životu ako imate male novčane prihode

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 25.04.2017.
  • Kako  da uživate u životu ako imate male novčane  prihode

Vjerojatno vam se sve iznad čini nemogućim ukoliko svakodnevno vodite brigu oko nestašice novca. Ipak morate znati da život s mnogo novaca ne donosi sam po sebi sreću. Sljedeći savjeti bi vam trebali pomoći da naučite uživati u životu s manjim budžetom.

- Uživajte u malim stvarima. Razmišljate o stvarima koje radite, a ne koje imate ili nemate. Morate se prisjetiti da u nekim dijelovima svijeta postoje milijuni ljudi koji bi bili sretni i samo da imaju krov nad glavom. Ne možete si priuštiti previše toga ovaj mjesec?! Oslobodite se zabrinutosti i recite kako ćete rješavati probleme jedan po jedan kako se pojavljuju, ne možete o svim mogućnostima brinuti već sada.

-Napravite plan povećanja prihoda. Ne neki nemoguć, nego neki lagan i ostvariv. Definirajte što trebate učiniti svaki dan, što svaki tjedan, svaki mjesec. Analizirajte plan i pratite što ste učinili po tom pitanju.

-Zapišite na papir sve fiksne i nužne troškove. Trošite svoje prihode polako i čim ih dobijete raspodijelite po tjednima, odnosno dospijeću računa. Na taj način ćete se spriječiti da ne potrošite novce na nešto što želite, nego ono što trebate.

-Nemojte biti razmaženi. Umjesto da naručujete ili kupujete gotovu hranu postanite kreativni. Vjerojatno vremena imate više nego novaca. Pratite u kojim su dućanima sniženja i akcije. Nemojte praviti veliki mjesečni šoping, nego svakodnevno (eventualno) tjedno nabavljajte namirnice i to one s popustom.

Pročitajte slijedeće