agencija Ricerca Mercato uspješno organizirala Konferencija vrhunskih vinskih znalaca

Agencija Ricerca Mercato organizirala je 05.travnja iznimno uspješan i vrlo sadržajan događaj WINE VIP EVENT - Konferencija vrhunskih vinskih znalaca.

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 09.04.2018.
  • agencija Ricerca Mercato uspješno organizirala Konferencija vrhunskih vinskih znalaca

Konferencija je pobudila vrlo veliki interes i prisustvovalo je skoro 350 gostiju tokom cijelog popodneva a imala je za cilj okupiti ugostiteljsko turističku struku (vlasnike restauranta, hotela, Wine barove.... direktore i managere hotela....)  i predavanjem pobuditi svijest o važnosti podizanja i unapređivanja kvalitete ponude i usluge. Goste su birali partneri eventa uz organizatore i suorganizatore i za njih je ulaz bio besplatan ali uz obaveznu unaprijed popunjenu prijavu emailom zbog ograničenog broja gostiju.

Događaj WINE VIP EVENT je organiziran uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma Republike Hrvatske a suorganizatori su Turistička zajednica Splitsko-Dalmatinske županije, Grad Split, TZG Splita i Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije.

Govornici su bili profesionalni vinski znalci-sommelieri a među kojima su bili Filip Savić trostruki pobjednik Hrvtaske u sommelierstvu s temom Somelier – što je to, koje su njegove kvalitete..., zatim šarmantna i vrlo profinjena govornica a koja je i promotorica i  suorganizatorica vinskih događaja i festivala Marija Vukelić sa temom Vino na visokoj peti, zatim Jure Andrijašević povremeni predavač na 1 i 2 Levelu Wine & Spirits Education Trust (pri Wine Academy Croatia) s temom Kreiranje vinske karte malog bara ili restorana - SWOT ANALIZA, Mario Meštrović vrhunski znalac i sommelier koji je imao temu Osnove spajanja hrane i vina  i poseban gost koji je došao iz Austrije pobjednik vrlo velikog Austrijskog prvenstva Sommelierstva od 2014-2017, Ambasador Champagne i diplomirani Wine i Sake Sommelier Suvad Suwi Zlatic sa izvrsnom temom Pobjednici nikad ne sumnjaju jer tko sumnja ne pobjeđuje !

Gospodin Suvad Zlatić Suwi inače strastveni sommelier i vrhunski ugostiteljski znalac je izjavio: Hrvatska vina su u fenomenalnom usponu kvalitete, a potražnja za hrvatskim vinima raste u cijeloj Europi. Meni je posebno drago raditi sa hrvatskim regionalnim sortama vina i grožđa jer s tim vinima mogu da iznenadim goste koji dolaze u Austriju i punudim im poseban užitak. Vino je puno emocija i zato  je jako bitno da ga tako i doživimo a moja tema „Pobjednici nikad ne sumnjaju jer tko sumnja ne pobjeđuje….“ je ustvari stepenica više na prošlogodišnju temu koja je pobudila izniman pozitivan interes i reakciju u Dalmaciji- Prodaja srcem i razumom.

Ovom sada temom o pobjednicima želim u Vodicama i Splitu svim gostima prezentirati nove poglede i kako stvoriti nove mogućnosti i načine prodaje. Svaki čovjek je na svoj način poseban kao i vino i zato treba naučiti doživjeti i vino kao i čovjeka. O vrlo vrlo pozitivnima dojmovima programom, ponudom i kvalitetom ... vjerujemo da će se još dugooo pričati i čitati a to nam je bio cilj. Goste smo počastili vrlo lijepim domjenkom koji su pripremili zajedno sa kuharima hotela PARK vrhunski kuhari Ivan Pažanin i Braco Sanjin a goste smo nagradili osim vrhunskim druženjem, edukacijama i degustacijama i poklonima koje smo priprmili zajedno sa našim suorganizatorima i partnerima-izlagačima ....

Dojmovi i reakcije su izvrsne i jako smo sretni zbog toga. Iznimno nam je drago što je Split i cijela srednja Dalmacija ali i južna Dalmacija (bilo je gostiju i sa Pelješca, Grude, Dubrovnika, Opuzena....) pokazala da im je stalo do ovakvih događaja i do rada na kvaliteti usluge, znanja i ponude i zato naš plan je da se ova priča ponovi. Možda i ne budemo čekali iduću godinu i već na jesen u 10 mjesecu ponovimo ovu lijepu priču ili u Splitu ili na nekom od otoka ili u Dalmatinskom zaleđu ili u nekoj od destinacija vrlo nam lijepe Makarske rivijere jer vrlo veliki interes postoji 

Hvala suorganizatorima, partnerima, izlagačima .... ali posebno veliko hvala hotelu PARK koji su pokazali iznimnu profesionalnost, susretljivost, uslužnost ..... i jedan veliki naš naklon. Hotel PARK u Splitu mora i treba biti primjer svim drugim smještajno ugostiteljskim objektima koji teže kvaliteti ponude i usluge i vjerujemo da je ovo pravi put. Pohvale ! 

Pročitajte slijedeće