U Novom Vinodolskom svečano otvorene Sportske igre mladih

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 13.04.2017.
  • U Novom Vinodolskom svečano otvorene Sportske igre mladih

Grad Novi Vinodolski ugostio je u utorak na Trgu Ivana Mažuranića Turneju radosti Sportskih igara mladih, koja će ove godine pohoditi 16 gradova diljem Hrvatske. Novi Vinodolski je dobio čast biti gradom u kojem se održalo ovogodišnje svečano otvorenje Igara mladih, te time na jedan dan postati središnje mjesto hrvatskog amaterskog sporta.

Svečano otvorenje Igara započelo je prigodnim govorom gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog, Velimira Piškulića, koji je pozdravio mlade sportaše i zaželio dobrodošlicu svim okupljenima na Trgu Ivana Mažuranića. Gradonačelnik Novog Vinodolskog g. Velimir Piškulić je s predstavnicom Igara Tihanom Butorac i ravnateljem osnovne škole Ivan Mažuranić, gospodinom Borisom Turjakom i malim sportašima zapalio plamen Igara i time označio početak sportskih natjecanja u Novom Vinodolskom.

Sportski dio programa na Trgu uključivao je djecu iz osnovne škole Ivana Mažuranića koja su se natjecala u graničaru i utrci na 60 metara. Ekipa ”Mornar” pobjednik je napetog nadmetanja u finalu graničara za 2006. godište i mlađi, dok je u kategoriji 2008. godište i mlađi pobjedu odnijela ekipa: ” Žestoki” i time su se plasirale na državnu završnicu u Splitu. U velikoj utrci osnovnoškolaca na 60 metara u kategoriji 2006. i mlađi pobjednica kod djevojčica je Nela Butorac dok se kod dječaka pobjedom okitio Matan Pečanić. U kategoriji 2008. i mlađi pobijedili su Katarina Mataija i Ivan Miklić.

Pročitajte slijedeće

RASPORED ZA EP 2017.

RASPORED ZA EP 2017.

EP započinje 22.9. dok otvaramo protiv reprezentacije Bjelorusije kao i prošlo EP.