Nagrađeni najbolji sportaši i sportski djelatnici u 2016.

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 08.02.2017.
  • Nagrađeni najbolji sportaši i sportski djelatnici u 2016.

Svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, ekipa, školskih sportskih društava i sportskih djelatnika Primorsko-goranske županije za 2016. godinu održano je u Sportskoj dvorani Mavrinci na Čavlima Uz nagrade u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji - momčadski i pojedinačno, proglašena su i najbolja školska sportska društva Primorsko-goranske županije te najuspješniji sportski djelatnici. 

 

Milka Milinković najuspješnija je sportašica u kategoriji osoba s invaliditetom, a nagrade za životno djelo urečene su Nadi Mezak, Josipu Šariću i Slobodanu Gračakoviću. Općini Čavle dodijeljena je nagrada za ulaganje u sport i programe sporta. Također je dodijeljeno 14 posebnih priznanja.

Prilikom obraćanja župan Zlatko Komadina istaknu je kako je Primorsko-goranska županija "najsportskija" županija u Republici Hrvatskoj. "Jedinstveni smo po tome što se kod nas može baviti svim sportovima – kako onima na snijegu tako i na moru. Skoro 10% populacije bavi se sportom, a na nama je da stvorimo uvjete , sportsku infrastrukturu i dvorane, a kako bi se mladi od rane dobi uključili u sport" zaključio je Komadina čestitavši sportašima na postignutim uspjesima.

Načelnik Općine Čavle Željko Lambaša iskazao je zadovoljstvo što se dodjela priznanja održava na Čavlima te je čestitao sportašima na brojnim medaljama osvojenim tijekom 2016. godine.

Predsjednik zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić osvrnuo se na proteklu, natjecanjima bogatu godinu. "Iza nas su Olimpijske i Sveučilišne igre te Igre prijateljstva na kojima je PGŽ prvi puta sudjelovala postavši dio jedne velike obitelji. Ostvareni su sjajni rezultati na ponos svih stanovnika Županije, a i cijele Republike Hrvatske. Prošla godina je posebna i po tome što je donesena Županijska strategija sporta, prva takva u Republici Hrvatskoj" zaključio je Karabaić.  Prenosi :http://www.pgz.hr

 

Pročitajte slijedeće

RASPORED ZA EP 2017.

RASPORED ZA EP 2017.

EP započinje 22.9. dok otvaramo protiv reprezentacije Bjelorusije kao i prošlo EP.