Djevojčice ŽRK Vinodol sudjelovale na međunarodnom Božićnom turniru u Poreču

16.-17.12.2017., te su obje ekipe zauzele svoja

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 18.12.2017.
  • Djevojčice ŽRK Vinodol sudjelovale  na međunarodnom Božićnom turniru u Poreču

Djevojčice ŽRK Vinodol sudjelovale su sa dvije ekipe na međunarodnom Božićnom turniru u Poreču od 16.-17.12.2017., te su obje ekipe zauzele svoja mjesta na postolju. Ekipa 2004.godišta i mlađe pod vodstvom trenera Daniela Ristića osvojila je 3.mjesto u vrlo jakoj konkurenciji. U grupnoj fazi natjecanja zahvaljujući dobroj igri u napadu, te čvrstoj obrani zauzeli su prvo mjesto sa dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom. Žrk Vinodol – Rk Žminj 18-5, Rk Ozalj Colaps- Žrk Vinodol 10-10, Žrk Vinodol – Rk Tržić Slovenija 15-9.

„U polufinalu se sastajemo sa ekipom Žrk Žalec (Slovenija), te utakmicu otvaramo vrlo dobro i preuzimamo vodstvo, drugo poluvrijeme pada nam koncentracija, te nismo uspjeli realizirat sedmerac i nekoliko zicera što je protivnik iskoristio, te do kraja utakmice zadržao vodstvo i na kraju slavio rezultatom 13-9 . Ujedno to nam je i jedini poraz na turniru. Nakon te utakmice, krenuli smo u borbu za 3.mjesto protiv ekipe Rk Ozalj Colaps, a naše cure su bile odlučne od prve minute te dobrom igrom ostvarile pobjedu 12-9, i zasluženo se popele na postolje.“ kazao trener.
Igračice Tena Mataija i Lana Piškulić uvrštene su u najbolju sedmorku turnira.

Djevojčice 2008. godišta sa trenericom Antonijom Butković te sto postotnim učinkom osvojile su prvo mjesto. S osmijehom na licu i ponosom Antonija nam prepričava tijek turnira: „Naše su se djevojčice u prvoj utakmici sastale s ekipom ŽRK Umag i ostvarile pobjedu rezultatom 10-6. U drugoj utakmici ponovo pokazuju svoju dobru igru te pobjeđuju Rk Poreč rezultatom 15-4. Polufinale nam donosi ekipu Umag 2, te ostvarujemo još jednu pobjedu koja nas vodi u finale rezultatom 12-3. U finalu se sastajemo sa Žrk Zelina te obje ekipe od prve minute igraju čvrsto, i igra se gol za gol. U samoj završnici naša ekipa je bila ipak malo odlučnija u svoj igri, te s nekoliko brzih pogodaka utakmicu završava pobjedom 9-6. U najbolju petorku uvrštena je naša golmanica Nina Dragec.“ Djevojčice su svoj uspjeh proslavile u nedjelju, odmah po povratku, uz tortu i pjesmu na Trgu Vinodolskog zakona gdje su im doček pripremili njihovi roditelji, prijatelji i poznanici

Pročitajte slijedeće