Villa Münz ide na javnu dražbu

Dok cijena može pasti na 1 kunu

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 29.01.2017.
  • Villa Münz ide na javnu dražbu

Ičići – Jedna od najatraktivnijih i najvrijednijih vila na opatijskom području, Villa Münz u Ičićima, uskoro će se naći na javnoj dražbi kao dio stečajnog postupka nad njenim vlasnikom, tvrtkom Sagitta d.o.o. u stečaju iz Osijeka.

Iako je sama vila u prilično lošem stanju, njena procijenjena vrijednost premašuje pedeset milijuna kuna. Točnije, ona iznosi 57 milijuna kuna, no na elektroničkoj javnoj dražbi koju će provesti Fina, ponudit će se uz ”opipljive” popuste, ovisno o tome koliko se dražbenih ”pokušaja” bude provelo do konačne prodaje vile.

Konkretnije, u prvom pokušaju prodaje nekretnina se može prodati za 75 posto vrijednosti, odnosno u ovom slučaju 42,7 milijuna kuna, a u sljedećem pokušaju za polovinu vrijednosti, točnije 28,5 milijuna kuna. Ukoliko se dotad ne nađe kupac, cijena se spušta na četvrtinu vrijednosti ili 14,3 milijuna kuna, a na četvrtoj dražbi početna vrijednost kreće od 1 kune.

Ove informacije mogu se doznati zahvaljujući činjenici da je vila, sukladno zakonu, ponuđena na prvokup Primorsko-goranskoj županiji, no ta je mogućnost otklonjena na jučerašnjoj sjednici. Inače, na vili postoji založno pravo u korist Republike Hrvatske u visini od 650 tisuća kuna. Piše  portal  PodUčkun

 

Pročitajte slijedeće

13.12 1922.

13.12 1922.

William Kissel i Friedrich Werner patentirali su prvi hardtop