Položen kamen temeljac turističkog kompleksa „Costabella Luxury Resort & Spa“

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 28.04.2017.
  • Položen kamen temeljac turističkog kompleksa „Costabella Luxury Resort & Spa“

Investitor budućeg resorta na Kostabeli je grupacija JTH Costabella, koja se više od dvadeset i pet godina bavi zemljištima te izgradnjom i rekonstrukcijom nekretnina, zakupom, prodajom i održavanjem, ali i vođenjem objekata poslovnih i stambenih jedinica i hotelskog smještaja. Grupacija posluje na području Češke i Slovačke te Hrvatske. Projekt „Costabella Luxury Resort & Spa“ vrijedan je oko 50 milijuna eura, a kompleks, čiji će kapacitet biti 560 osoba, obuhvatit će glavnu zgradu hotela, vile, zajedničke prostorije, kongresnu salu, wellness i spa centar, fitness centar, veliki vanjski bazen i privatnu plažu. Svi navedeni sadržaji prostirat će se na površini od 2 hektara, a završetak radova planira se za 2020. godinu.

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, vlasnik tvrtke JTH Costabella Jaroslav Třešnák, direktor tvrtke JTH Costabella Borjan Brnčić, arhitekt arhitektonsko-građevinskog ateljea Aga Vladi Bralić te direktor tvrtke GP Krk Josip Purić, koja je zadužena za radove rušenja postojećih objekata i zemljane radove. Vlasnik tvrtke Třešňák poručio je kako je emotivno vezan uz kvarnerski kraj, što je glavni razlog ove velike investicije. Kazao je kako je ovo projekt od iznimnog značenja za cijelu regiju jer će pridonijeti isticanju ljepote ovoga kraja i povećati ugledu ove lokacije u turističkoj branši. Dodao je kako će se, istovremeno, otvoriti i 200 novih radnih mjesta.

„Iznimno cijenim profesionalnost i suradnju s Gradom Rijekom i gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom, vezano za pripremu projekta Costabella, zahvaljujući kojoj smo uspjeli započeti s realizacijom projekta hotelskog resorta na ekskluzivnoj lokaciji Primorsko-goranske županije”, zaključio je Třešňák.

Gradonačelnik Obersnel napomenuo je kako se radi o vrlo važnom projektu za naš grad. „Izgradnjom ovoga kompleksa bitno će se povećati smještajni kapaciteti u Rijeci što je za Rijeku, u koju dolazi sve veći broj turista i koja bilježi godišnji porast broja turista za gotovo 20%, itekako važno“, rekao je. No,  Posebno je naglasio kako će šetnica koja ovdje prolazi obalom mora biti i dalje otvorena, odnosno dostupna svima, što je investitoru bio i uvjet.