održana svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju učenika i studenata s Gradom Opatija.

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 07.12.2017.
  • održana  svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju učenika i studenata s Gradom Opatija.

U maloj dvorani Centra Gervais  održana je svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju učenika i studenata s Gradom Opatija. I u akademskoj godini 2017./2018. Grad Opatija nastavlja sa stipendiranjem najboljih studenata i učenika srednjih škola. Ove školske i akademske godine Grad Opatija dodijelio je ukupno 32 učeničke stipendije i 45 studentskih, a ukupno 77 stipendija učenicima i studentima. 

Učeničke stipendije Grada Opatije iznose 500 kuna, dok studentske iznose 1000 kuna mjesečno. Uz ovih 77 stipendija, Grad Opatija osigurava i pet dodatnih stipendija za studente iz Grada Vukovara (tijekom 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 800 kuna.)

Ukupno, dakle,  Grad Opatija iz gradskog proračuna za stipendije izdvaja u aktualnoj školskoj i akademskoj godini 750.000 kuna, od kojih 710.000 odlazi na stipendiranje opatijskih učenika i studenata, a 40.000 kuna namijenjeno je za stipendije studentima Grada Vukovara. Ugovore o stipendiranju sa studentima i učenicima potpisao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je sve nazočne toplo pozdravio, čestitavši im na trudu i radu, uspjesima koje postižu, a koje Grad dalje nastavlja cijeniti i na ovaj način, kroz proračunska izdvajanja za  stipendije najboljim studentima i učenicima koji su ispunili propisane visoke kriterije.

Bitno je istaći da je Grad Opatija osigurao stipendije za sve učenike i studente koji su podnijeli zahtjeve, a koji ispunjavaju propisane kriterije za dobivanje gradskih stipendija.Osim što je riječ ipak i o konkretnoj financijskoj podršci, na ovaj način se isto tako i odaje priznanje naporima studenata i učenika i motivira ih u daljnjem učenju i studiranju.

Pročitajte slijedeće