NOVA VELEPOSLANICA AUSTRALIJE U PRVOM SLUŽBENOM POSJETU RIJECI

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 02.03.2017.
  • NOVA VELEPOSLANICA AUSTRALIJE U PRVOM SLUŽBENOM POSJETU RIJECI

U sjedištu Primorsko-goranske županije, predstavnici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije zajednički su primili novu veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Elizabeth Petrovic koja je došla u pratnji savjetnice za gospodarstvo i politiku Dijane Padežanin.
 
Veleposlanica Petrovic od nedavno je u Hrvatskoj, a vjerodajnicu je predala tek 14. veljače pa je ovo vjerojatno bio njezin prvi izlazak iz Zagreba u okviru upoznavanja Hrvatske.
 
U ime Grada Rijeke novu australsku veleposlanicu primili su predsjednica Gradskoga vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić-Bukovac i zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović. U ime Primorsko-goranske županije na primanju su bili zamjenica Župana Marina Medarić i zamjenik Župana Petar Mamula.

Predsjednica Vijeća Pešić-Bukovac rekla je kako je Rijeka nekada bila tipičan grad teške industrije, koju je opsluživala naša luka, a da je danas Rijeka grad urbanog turizma, prometno čvorište, centar trgovine i bankarstva, s rastućom farmaceutskom, brodarskom i brodograđevnom industrijom.

"Očekujemo da će Rijeka opet postati snažno industrijsko središte i radimo na tome, s jednom razlikom u odnosu na ono što je bilo prije - industrija će se temeljiti na tehnologijama novog doba. U tim planovima Rijeka snažno računa na podršku Sveučilišta u Rijeci, koje je jedno od najstarijih u Europi, moderno orijentirano s postavljenim visokim ciljevima", dodala je Predsjednica Vijeća Pešić-Bukovac.
 
Nakon predstavljanja Rijeke i Primorsko-goranske županije, veleposlanica Petrovic zahvalila se na lijepoj dobrodošlici, kazala kako se veseli upoznavanju Rijeke i Primorsko-goranske županije te kako će iduće godine svakako prisustvovati Riječkom karnevalu. Poručila je kako postoji dobra suradnja hrvatskih i australskih sveučilišta na čemu svakako valja i dalje raditi te je napomenula kako Australija razvija svoje gospodarstvo u vidu tehnike i novih tehnologija, što otvara prostor gospodarskoj suradnji Hrvatske i Australije.

Grad Rijeka