NATJEČAJ ZA UKLJUČIVANJE RANJIVIH SKUPINA U TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 10.03.2017.
  • NATJEČAJ ZA UKLJUČIVANJE RANJIVIH SKUPINA U TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

Ministarstvo turizma objavilo je poziv za podnošenje projektnih prijedloga temeljem natječaja „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ za koji su iz Europskog socijalnog fonda osigurana sredstva u visini 26.775.000,00 kn iz Europskog socijalnog fonda, a iz Državnog proračuna, 4.725.000,00 kn. Poziv će biti otvoren do 3.5.2017. 
 

Ovim natječajem izravno će se odgovoriti na društvene  potrebe ranjivih skupina razvojem posebno prilagođenih programa osposobljavanja i/ili usavršavanja ranjivih  skupina za veću zapošljivost u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Osim nezaposlenih osoba, već postojeći stručnjaci u turizmu i ugostiteljstvu, a koji djeluju kao predavači u obrazovnim ustanovama ili mentori praktične nastave, dobit će mogućnost unaprjeđenja svojih stručnih i pedagoških znanja i vještina. 
  
Projekte mogu prijaviti ustanove za obrazovanje odraslih i udruge koje djeluju u sektoru turizma i/ili ugostiteljstva uz obvezno partnerstvo. Partneri mogu biti ustanove za obrazovanje odraslih, udruge, poslodavci - gospodarski subjekti (trgovačko društvo, obrt, zadruga, trgovac pojedinac, javna ustanova), regionalni ili područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
 
Planirano trajanje projekta je od 12 do 24 mjeseca od dana sklapanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Minimalni broj polaznika kojima prijavitelj i/ili partneri moraju osigurati uspješno i besplatno svladavanje razvijenog Programa osposobljavanja i/ili usavršavanja kroz projekt je 40, dok je minimalni broj stručnjaka kojima prijavitelj i/ili partneri moraju osigurati uspješno i besplatno svladavanje razvijenog Programa osposobljavanja i/ili usavršavanja kroz projekt je 1.
 
Osnovni cilj Poziva je povećati zapošljivost ranjivih skupina kroz obrazovanje i stručno usavršavanje, kako bi ih integrirali na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.
 
Specifični ciljevi Poziva su:

Poboljšanje stručnih i pedagoških vještina i znanja stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora, odnosno predavača i mentora

Stjecanje stručnih znanja ranjivih skupina potrebnih za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva kroz razvoj i provedbu programa osposobljavanja i/ili usavršavanja te organiziranu praktičnu nastavu na radnom mjestu kod poslodavaca;

Stjecanje općih kompetencija i mekih vještina (poput vještina komunikacije, elementarne pismenosti, proaktivnog stava i profesionalnog ponašanja, poduzetništva, gostoljubivosti i multikulturalnosti) ranjivih skupina kroz razvoj i provedbu programa osposobljavanja i/ili usavršavanja te organiziranu praktičnu nastavu na radnom mjestu kod poslodavaca.

Detaljne informacije o natječaju i načinu prijave  moći će se dobiti na informativnoj radionici koja će se održati 10. ožujka 2017. godine, u Gradskoj Vijećnici, na adresi Korzo 16, s početkom u 10.00 sati.
Sve informacije o radionicama, kao i link na prijavu, bit će dostupne su na  internetskim stranicama www.mint.hr,  www.strukturnifondovi.hr i  www.esf.hr. Sva dodatna pitanja vezana uz održavanje radionica možete dostaviti na adresu elektroničke pošte: turizmomdoposla@mint.hr.

 

Grad Rijeka