Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel otvorio novi Klub umirovljenika Sv. Nikola

Riječki umirovljenici dobili su još jedno mjesto za druženje

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 05.05.2017.
  • Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel otvorio novi Klub umirovljenika Sv. Nikola

Klub umirovljenika Sv. Nikola – Turnić, u kojemu se danas okupio veliki broj umirovljenika iz tog kvarta otvorio je gradonačelnik Vojko Obersnel. Prigodnoj svečanosti nazočila je i Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke. Novi klub smješten je u blizini brojnih sadržaja koji su ciljanoj populaciji bitni, ogranka Gradske knjižnice, pošte, banke, trgovine, ordinacije opće medicine i autobusne stanice. Riječ je o prostoru od 56 m² u čije je opremanje uloženo 130 tisuća kuna iz gradskog proračuna.

Do sada je pri Matici umirovljenika grada Rijeke djelovalo devet klubova, a Klub Sv. Nikola – Turnić naš je 10-ti klub koji smo otvorili u suradnji s Gradom Rijekom i Mjesnim odborom Sveti Nikola. Otvaranjem kluba odgovorili smo na potrebe većeg broja stanovnika starije životne dobi iz ovog dijela grada za mogućnostima organiziranog provođenja slobodnog vremena. – kazao je u ime domaćina Aldo Soldatich, predsjednik Matice umirovljenika grada Rijeke zahvaljujući gradonačelniku na brizi o Riječanima starije dobi. Na druženje i aktivnosti u danas otvoreni klub umirovljenike je pozvao i predsjednik Kluba umirovljenika Sv. Nikola – Turnić, Željko Vizintin rekavši kako su za osobe starije životne dobi ovakva mjesta svojevrsni dnevni boravci u kojima se sastaju s vršnjacima i svoje slobodno vrijeme ispunjavaju sukladno svojim interesima.

Gradonačelnik Obersnel kazao je kako mu je želja da u ovom klubu umirovljenici provode što više vremena u aktivnostima koje ih zanimaju i druženju, bilo to samo čitanje dnevnog tiska i gledanje TV programa ili korištenje računala i igranje društvenih igara. Uz deset klubova pri Matici umirovljenika Grada Rijeke, imamo i šest klubova za umirovljenike i starije osobe pri Domu za starije osobe Kantrida i na tih 16 klubova u raznim dijelovima grada ne mislimo ostati. Namjeravamo otvoriti klubove u svim mjesnim odborima kako bi oni bili dostupni čim većem broju Riječana starije dobi – kazao je gradonačelnik. Pritom je umirovljenicima iz ovoga kvarta zaželio da svoj novi klub, funkcionalno uređen i opremljen, što više koriste.
– U uređenje ovog kluba uloženo je 130 tisuća kuna, no našim klubovima umirovljenika treba pomoć za različite aktivnosti pa godišnje za njihov rad izdvajamo 730 tisuća kuna. – kazao je gradonačelnik dodajući da je izuzetno važno da Riječani u mirovini, nakon radnog vijeka, budu aktivni, a ne zatvoreni u četiri zida. U znak sjećanja na današnje otvorenje gradonačelnik je Klubu umirovljenika Sv. Nikola – Turnić darovao Grb Grada Rijeke.