Gradonačelnik Milan Bandić sinoć svečano otvorio kul-advent

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 09.12.2017.
  • Gradonačelnik  Milan Bandić sinoć  svečano otvorio kul-advent

Ispred Hrvatskog narodnog kazališta, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sinoć je svečano otvorio jedinstvenu adventsku manifestaciju KUL ADVENT, koja se u svom premijernom izdanju do 23. prosinca odvija oko Hrvatskog narodnog kazališta pod motom „I kultura je Kul“.

„Treću godinu zaredom branimo titulu naj-adventa u Europi i nadam se da će manifestacija KUL ADVENT biti prevaga treće pobjede. Ovo je još jedan dokaz da je Zagreb istinska europska prijestolnica kulture“, ponosno je istaknuo gradonačelnik Bandić, a potom je obišao i prigodni sajam mladih likovnih umjetnika koji je jučer otvoren u prostoru Hrvatskog narodnog kazališta i bistroa Tač. Svečanom otvorenju pridružila se i Dubravka Vrgoč, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta, Tedi Lušetić, ispred Ureda za kulturu Grada Zagreba i brojni uzvanici.

Sinoćnji glazbeni program koji svakodnevno na KUL ADVENTU oduševljava brojne posjetitelje nadopunio je i poseban program koji je pripremljen za svečano otvorenje, uz sjajan nastup vokalista i glazbenika iz predstave  „Tko pjeva zlo na misli“, s već prepoznatljivim songovima iz predstave poput „Ja ljubim“, koju su izveli Ivanka Boljkovac i Tvrtko Stipić.A, ni sam gradonačelnik Milan Bandić nije propustio na trenutak zapjevati „Kak' taubeka dva“, na oduševljenje okupljenih građana ispred ulaza u Hrvatsko narodno kazalište.

Inače, bogat glazbeni program KUL ADVENTA nastavlja se svakodnevno od 17 sati pa sve do 22 sata prigodnim nastupima mladih glazbenika s Muzičke akademije, klasičara, jazz glazbenika, DJ-eva i brojnih zborova koji na KUL ADVENTU nastupaju u sklopu Festivala adventskih i božićnih pjesma u Zagrebu. Sajam mladih likovnih umjetnika u HNK-u kojeg vodi Feđa Gavrilović, voditelj zagrebačke galerije Forum, a na kojem svoje radove izlažu mladi umjetnici koji su tek završili ili završavaju Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, također će biti otvoren do kraja manifestacije.

Ideja da se samo Hrvatsko narodno kazalište, zajedno s prostorom oko kazališta,  ove godine stavi u svrhu promicanja visoke kulture, kulturnih djelatnosti i umjetnika, u skladu s duhom Božića i adventskog razdoblja, inicijativa je koju je pokrenuo Grad Zagreb, zajedno s Kulturnim centrom Travno, te u suradnji sa svim zagrebačkim centrima kulture.