Nova kolumna : Antivalentinovac

Piše: Karlo Mjeda | Objavljeno: 08.02.2017.
  • Nova  kolumna : Antivalentinovac

Ovako, kad se zamislim, i jako udubim u te svoje misli, koje ponekad stvarno mogu biti svakakve, dobijem inspiraciju. Uskoro ćemo ući u drugi mjesec, veljaču a taj mjesec ima poseban dan, dolazi nam to lijepo Valentinovo, dolazi nam dan zaljubljenih. Da, da, sada ćemo svi biti sretni i zaljubljeni, u oblacima, na nebesima i tako dalje i dalje. Ne znam dali postoji pravo ime za nekoga tko NE voli Valentinovo. Kao kada za Božić imamo Grincha, e to sam sada ja za Valentinovo. Bez obzira što vjerujem u ljubav, da, da dobro ste pročitali, vjerujem u ljubav i vjerojatno sam jedan od rijetkih, vjerujte mi, ima nas još koji vjeruju u ljubav, ali jednostavno ne volim to Valentinovo.

Mislim da se pretjeruje s tim, ako nekoga uistinu voliš pokazuješ mu to svaki dan, a ne samo na dan Valentinova, i onda kao sad si se malo potrudio i riješio si se briga. Ne, ne, to ne ide tako. Kad se voli onda ga se voli zauvijek i stalno a ne samo taj dan. Puno puta mi je ljubav bila i biti će i dalje, inspiracija za pisanje, ljubav je lijepa ako je iskrena i iz srca, to je najvažnije. Za Valentinovo, muškarci će kupovati svojim djevojkama cvijeće, bombonijere, pisati ljubavna pisamca… Ljubavni parovi će se držati za ruke, glumiti zaljubljene parove, jer su samo oni zaljubljeni i jedini, cmok cmok i kissi kissi, pa mogli bi otići na romantičnu večeru, dragi se potrudi i potroši pare, možda se u povratku i posvađaju, pa nažalost ništa od te žestoke noći i onda sve pada u vodu, osim ako ne bude vode u očima a i to je neizvjesno. Čemu toliko drame za taj zaljubljeni dan. Čim imamo odabrani i određeni datum, već se stvaraju napetosti. I za Božić, odnosno prije Božića, budemo svi napeti jer imamo određeni rok, pa svi samo razmišljamo što moramo kupiti i obaviti prije, a iz svega toga obično nastane, svađa.

Zamislite se, jadni oni muškarci koji čak zaborave Valentinovo, ne bih im bio u koži. Valjda nisam zaljubljen i nisam se nikad zaljubio do ušiju pa ne vidim te čari Valentinova. Najgore mi je gledati izloge dućana, pune svih tih srdaca i crvenih čičkarija, pa na policama sve se prodaje u dvoje, čokolada za dvoje, Cola-cola za dvoje, pašteta za dvoje, dobro da nema uložaka za dvoje. Sve za dvoje. A one stolice u Cinestar-u, ne mogu smislit. Još sam facebook zaboravio nabrojati, tamo pak, ne mogu o tome ni pisati. Znači, očito vam je sada jasno da ja nisam od onih koji vole Valentinovo. Ljubav se može pokazivati na razne načine i svakodnevno. Ne treba nam datum da bi bili zaljubljeni u nekoga, i taj netko zaslužuje svu pažnju onoga koji ga voli, i to cijeli život. Ljubav zasigurno nije bombonijera, cvijeće, večere, ili tako nešto. Ljubav je puno više od toga. Dovoljno je samo reći - volim te, onome koga voliš.

Bilo kako bilo, za sada sam „Antivalentinovac“, možda se jednom i zaljubim pa mi ljubav prosvijetli pamet! Zaljubljenim parovima želim svu sreću, neka lijepo provedu svako Valentinovo u njihovom životu, a ostali Antivalentinovci nabaviti tablete za živce ili neku drugu terapiju.

Jan Bolić

Pročitajte slijedeće