Razgovarali smo s Ingrid Rojc Design

Trenutno je u izradi kolekcija pod nazivom Afrika – V

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 30.11.2017.
  • Razgovarali smo s Ingrid Rojc Design

Ingrid Rojc je hrvatska dizajnerica rodom iz Kopra koja se krije iza branda Ingrid Rojc design. Kao inženjer odjevne tehnologije diplomirala je 2004 godine na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu kao smjer Konstruktor, te po povrtku u rodnom kraju započinje poslovnu karijeru u potpuno različitom smjeru u odnosu na obrazovanje. Naime, godinama se bavila vođenjem i administracijom poduzeća, što joj je uz srednju stručnu spremu smjera ekonomije, dalo jake temelje u poduzetništvu.

2012 godine odlučuje krenuti ka vlastitim snovima, te kreče učiti šivati i krojiti kako bi njene keacije mogla sama realizirati. Oduvijek, pa već  kao dijete željela se baviti zanimanjem dizajnera, i ta je želja dan danas motivira i tjera u nove izazove.

Nakon skoro 2 godine provedene u učenju šivanja povremeno je realizirala već poprilično kreacija koje su ubrzo zamijećene u okolici, te prisustvuju u 2 lokalna TV programa pod nazivom, na sajmu ljepote u Zagrebu gdje izrađuje haljinu od filmske vrpce za promociju talijanske kozmetike Cinecitta', te njene kreacije prisustvuju na raznim izborima ljepote, sajmovima i koncertima.

Prije otprilike godinu dana Ingrid Rojc odlućuje pokrenuti vlastitu aktivnost, te sredinom 2015 godine otvara obrt Ingrid Rojc design sa sjedištem u Bujama, gdje ubrzo pronalazi vlastitu dimenziju i u relativno kratkom razdoblju uvrštava se među najboljim istarskim dizajnerima.

Temeljni cilj njene aktivnosti u samom startu bile su investicije i ulaganja u strojeve suvremene tehnologije, gdje uz pomoć poticaja koji joj je odobren na temelju plana poslovanja, uspijeva podići malu proizvodnju.

U proljeće 2016 godine odlučuje startati sa svojom prvom kolekcijom koja nosi istoimeni naziv i koja ne ostaje neprimjećena. Osim velikog odaziva njenih stranaka i šire publike, kolekciju ubrzo primijećuju razni urednici i mediji, te započinju pozivi za sudjelovanje na revijama. Tako u ljeto 2016 Irdesign predstavlja svoju kolekciju na Noć mode i ljepote u Kostreni i Fashion night by Hell u Umagu pod okroviteljstvom Miss Hrvatske za Miss Svijeta, te dogovara evente za cijelu nadolazeću 2017 godinu od kojih možemo posebno izdvojiti:  Guver Extravagant Gala, Extravagant Gala Wedding, Fashion night Khala Zagreb i niz drugih sudjelovanja.

Ti eventi povlače pozitivnu medijsku kritiku i otvaraju vrata ka budućim eventima i projektima.

Krajem 2016 godine izabrana je kao hrvatska dizajnerica za izradu haljine kojom će se Miss Hrvatske 2016 predstavljati svijetu u Washingtonu u kategoriji Top Model, te kao dio team-a dizajnera koji će opremiti miss Hrvatske  tokom njenoga boravka na Miss Svijeta.

Aktualna ljetna kolekcija 2017/18 gdje  se Irdesign ovoga puta predstavljala u romantičnijem izdanju, kolekcijom visoke mode sa potpuno ručnim izradama čini i haljina za Miss World koja je zapravo uvod u kolekciju.

Trenutno je u izradi kolekcija pod nazivom Afrika – V , čije su tkanine stigle izravno iz Nigerije, radi se o pamuku sa tipičnom ethno štampom.

Ono što posebno karakterizira brand Ingrid Rojc Design, jesu: kontrasti jarkih boja, koje voli mješati međusobno, prirodne tkanine i ljubav prema retro stilovima, posebice mješanjem elemenata iz razdoblja 60-tih godina.