Počinje (sr)etno Selce

7. i 8. srpnja 2017. će se na četiri lokacije u Selcu (trg, riva, Polača i Tunar) već šestu godinu zaredom održavati etno festival (Sr)etno Selce.

Piše: Ida Serdarević | Objavljeno: 05.07.2017.
  • Počinje (sr)etno Selce

(Sr)etno će Selce posjetitelje i ove godine uvesti u jedan poseban svijet, u kojemu se isprepliće staro i novo, dinamična svakodnevica i nešto polaganiji povijesni ritam, uz obilje zabave u ugodnom i opuštenom ambijentu uz more.Uzduž promenade će se održavati sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda, a na rivi će se moći degustirati ukusna tradicionalna jela s područja Rivijere Crikvenice. Zanima vas kako je nekad izgledao svakodnevni život, čime se i gdje nekad prala odjeća i koliko vremena je bilo potrebno da biste dobili novu suknju ili košulju? Tada svakako dođite na Polaču u petak, 7. srpnja, gdje će biti predstavljeni tradicionalne vještine i običaji, kao što su pranje robe na perilu ili šivanje na starinskoj šivaćoj mašini. Vidjet ćete i kako su vrijedni ribari pleli svoje mreže, a posebno će dojmljivo biti potezanje mreže "migavice".

Na lokaciji "Tunar" će se u subotu održati tradicionalna mlaća slame i plesati selačko kolo, vrijedni običaji koji se u Selcu čuvaju i prenose s generacije na generaciju već čitavi niz desetljeća.Zanimljivi program obuhvaća i primorske i ostale razne pjesme i plesove, nastupe glazbenih sastava i grupa, klapa, kulturno-umjetničkih i folklornih društava pa će posjetitelji, primjerice, moći uživati u sjajnim vokalnim sposobnostima mlade glazbenice Nine Kraljić i glazbi iskusnoga tenora Jose Butorca.

Pročitajte slijedeće